Zmajska pivovara povodom 10. rođendana predstavila svoj whiskey i ocat od craft piva!

Zagrebačka Zmajska pivovara ovoga je mjeseca opakim tulumom proslavila 10 godina postojanja, i to točno na Dan žena i tom prilikom predstavila dva sjajna noviteta!

by Ribafish
0 komentar

U svojim prvim godinama Zmajska je proizvodila oko 1800 hektolitara piva godišnje (2015.) a prvi stilovi s kojima se pojavila na tržištu bili su pale ale i porter, dva klasična stila koja i danas čine dio njihove stalne ponude. Potvrda da znaju što rade i veliki vjetar u leđa bila je nagrada Ratebeer svrstavši ih na 9. mjesto najboljih novih pivovara u svijetu svega par mjeseci od njihovog nastanka.

Danas Zmajska proizvodi oko 5.000 hekti, a iz dana u dan nas uveseljava novim pivima, i ne samo pivima, pa pogledajte što sve možete nabaviti u pivovari i na njihovom webu!


Rođendanski specijal i to kakav! Prema tradiciji i datumu, ova double IPA ima 8,3% ABV, u prvom planu su naranča i grejp koje u okusu slijede borovina i smola s dodatkom tropske voćnosti ananasa i guave dok se u pozadini ističe blaga sladnost. Srednjeg je tijela, suhog završetka i izražene gorčine. Prava hmeljna bomba za prvi dvoznamenkasti rođendan!

Predstavljamo prvi komercijalni ocat od craft piva u stilu Russian Imperial Stouta na hrvatskom tržištu! U jednom trenutku u pivovari se rodila ideja o octu. U suradnji s Volim ljuto napravili smo nekoliko testnih šarži čiji rezultat nam se svidio pa je uz njihov touch ljutine nastao ovaj lagano pikantni aceto. Čokoladni i kavasti okusi i mirisi originalnog piva prenijeli su se u ocat i savršeno spojili s malom dozom chili papričice i slatkoće koja dolazi od smeđeg šećera.

Ovo je jedinstven i zaokružen proizvod u kojem će uživati i ljubitelji novih delikatesa i craft piva. Možete ga koristiti na salatama i povrću, sugeriramo da ga probate i na steakovima. Ova crna delikatesa pakirana je u staklenim bočicama od 187ml i dostupna je na Zmajskom webshopu i Taproomu. A i Kasandra je već kuhala s njim . bacite oko na Vilicom kroz Hrvatsku…

RIScetto: Napravili smo tri jela s prvim hrvatskim octom od piva!

 

Prvi whiskey Zmajske pivovare!
U prodaji je naš prvi, petogodišnji single malt whiskey. Na samim počecima whiskey je bio samo želja, ideja koja je nastankom pivovare prerasla u viziju, a ovih se dana i realizirala. Jako smo ponosni na ovaj uspjeh i zadovoljni rezultatom a svaka od 500tinjak boca u prodaji pravi je kolekcionarski primjerak. Kušanjem ovog viskija postajete dijelom priče koja će pamtiti puno duže od ispijene čaše.

Dizajn ambalaže potpisuje nagrađivani studio Šesnić&Turković, a Tale of the Dragon’s Tail priča je o Zmajevom desetogodišnjem putovanju. Onom koje, ustvari, tek počinje… Ovo je inače dvostruko destiliran single malt craft whiskey. Odležavao je pet godina u kombinaciji različito paljenih/tostiranih woodford bačvi i jedne nove hrastove bačve što je pridonijelo zaokruženosti njegove arome. Bez dodataka.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.