Završio je 4. Vukovart – Street Art festival u Vukovaru

by Ribafish
0 komentar

Umjetnici sa svih strana svijeta, koncerti, tribine, craft & street food iskustva, sve je to u dva tjedna oplemenilo i obogatilo Vukovar, prekrasan grad koji u medijima nepravedno zapostavljaju i prenose nam apsolutno krivu sliku.

Jedan od ljudi koji je zaslužan za Vukovart je svakako Brođanin Krešo Herceg koji je osmislio koncept i sproveo ga u djelo, pa već četvrtu godinu zaredom, grafiteri bez granica uljepšavaju fasade grada heroja.

Bio sam ponosan gost, prvo kao predavač o projektu #RokOtok, a sutradan i kao voditelj street food & craft festivala u kojem sam se do mile volje napričao s pivarima iz vinkovačkog Valensa, osječkog Becker’sa i lokalnog Walkowa, a onda se pojavio i sam Igor Berecki, The Doc, i donio svoje homebrewe!

Divan vikend na granici Slavonije i Srijema, kapa dolje Kreši, Fići i ostatku ekipe za čiji rad u rodnom Brodu – nisu imali interesa.

Veliki ljudi, divan grad, oplemenjen za pet novih murala i hrpom turista koji su se zaljubili u Dunav i pogotovo Adu na koju nas je odvezao Bojan Papa sa svojom Jelenom i gdje su me na vrijeme odgovorili da ne plivam u Srbiju jer nije pametno. Osim sjajnih piva, svakako treba spomenuti i smještaj u Vili Martini s divnim domaćinima, ćevape u Maloj kuhinji negdje na brdu gdje se ne bih znao vratiti, ali ću se vratiti, orlijevskom smuđu u Vrški i čobancu u pecivu nezaustavljive ekipe iz Funky Fooda.

Ako me i ne pozovu, vidimo se i dogodine, Vukovart je nešto najpametnije i najpozitivnije što sam vidio u dugom nizu godina. Svaka čast Krešo!

Službena objava:

Vukovart – luka umjetnosti je koncept koji promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti. Ovim konceptom organizatori mijenjaju vizualni identitet grada i čine ga ljepšim mjestom za život, ali i stvaraju dodatnu vrijednost u sektoru turizma stvarajući tzv. Galeriju na otvorenom.

I ovogodišnji moto je bio “Give me 5”, s novih pet murala vrhunskih umjetnika: OKO – Hrvatska, Tea Jurišić – Hrvatska, Eugen Varzić – Hrvatska, Boogie – Švicarska i Arsek & Erase – Bugarska.

“Izuzetno nam je drago da smo unatoč korona situaciji uspjeli održati Vukovart 2020 i dovesti odlične umjetnike u Vukovar koji je postao već respektabilna Galerija na otvorenom s 23 djela. Ovogodišnji festival sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog Fonda. Također smo ove godine imali nikad bogatiji programski sadržaj, zahvaljujući sponzorima PPD i Zaklada Novo sutra, koji je bio prilagođen novonastaloj situaciji te je cijeli program bio održan na otvorenom. Uz predavanja Dubravka Matakovića, Domagoja Jakopovića – Ribafisha, filmove, koncerte i predstavljanja ulične hrane i craft piva, organizirali smo panel diskusiju “Street Art u Hrvatskoj” na kojoj su sudjelovali Zen Opuzen, 43 Jam i Graffiti na gradele.” rekao je Krešo Herceg, čovjek koji je smislio koncept i uz pomoć prijatelja savršeno odradio i ovaj Vukovart.

Subotnjim predstavljanjem ulične hrane i craft piva iz okolice Vukovara te koncertom Gitarela, završen je i ovogodišnji Vukovart, a sve pozivamo da posjete Vukovar i uživaju u vrhunskoj galeriji ulične umjetnosti te ostaloj bogatoj kulturnoj ponudi koju Vukovar pruža!

OKO – Because He’s Mister Strength, Courage and Health
Domovinskog rata 36
Eugen Varzić – Future Freedom
Memorijalni centar Ive Tijardovica 60
Boogie – Boogie Down Vukovar
Županijska cesta 108 – 110
Arsek & Erase – The Golden Snake
Domovinskog rata 30

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.