Zagrebački Modulee na Aveniji Većeslava Holjevca – novo hit okupljalište s one strane Save!

by Ribafish
0 komentar

Novom Zagrebu uvijek fali neko događanje, pa je mini festival hrane i pića na istočnom parkingu Velesajma – pun pogodak! Modulee se održava od 11.6. — 1. 8. 2021. godine.

Iskreno, prvi pogled na Modulee izvana i ne ulijeva povjerenje jer ovaj izgleda kao umjetni otok u Waterworldu Kevina Costnera, kockasta utvrda bez nekog prevelikog humanizma, ali kad jednom uđete, situacija se stubokom mijenja.

“Po uzoru na londonski Box Park i praški Manifesto, prvi put u ovaj dio Europe stiže modularni kontejnerski hub za druženje, zabavu i gourmet doživljaje. Točnije, posjetitelje očekuju i glazba, i izložbe, i kvizovi, kao i veliki izbor osvježavajućih pića i koktela uz raznovrsne street food zalogaje.” Rekla nam je Sara ispred organizatora.

“Zagrebački Modulee bit će novo mjesto susreta i okupljanja za ekipu iz svih kvartova. Uz veliku terasu za sunčanje i ispijanje ljetnih koktela ovo je sjajan uvod u zagrebačko ljeto. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan. Događanje se odvija s misijom — waste-zero impact: sav pribor koji će se koristiti bit će recikliran, biorazgradiv ili pogodan za ponovnu upotrebu, a posebna će se pažnja posvetiti recikliranju otpadaka.

Tim koji stoji iza projekta surađivao je na nizu uspješnih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Projekt je pokrenula Maja Barišić iz tvrtke Modulee, tvornice kontejnera koja već niz godina uspješno posluje i radi diljem Europe. Arhitektonski projekt potpisuje zagrebački studio OPA arhitektura. Vizualni identitet oblikovali su kreativci iz kreativne agencije Señor, dok je Katapult promocija je zadužena za produkciju događanja.” dovršila je ugodna i nasmijana PR-ica koja nas je i provela po gornjem i donjem dijelu festivala.

U Moduleeju vas očekuje ogroman ekran za tekme, stolovi s ljuljačkama, šank s koktelima i par ugostiteljskih objekata, a to je i prvi festival koji ima pravi WC kao da si kod kuće i tekuću vodu i sapun za pranje ruku! Ponuda nije prevelika, ali je svakako zanimljiva. Tu su još i pop up sadržaji — art galerija, craft dućani, plac subotom te zabavni program svaku večer — koncerti, predstave, prezentacije, pub kvizovi…

A klopa? U Cargu smo pojeli apsolutni value for money burger, 35 kuna za mrcinu u kojoj stvarno imate svega. Sushi od Fisherije smo morali preskočiti jer smo vidjeli starog poznanika Nešu Vukadinovića koji je ovdje na meksičkom odjelu i za Eat Me radi svoje poznate taquitose, umake, burritose – uvijek dobar izbor. Pljesku od jelena na susjednom štandu i mazalice s kajmakom smo ostavili za sljedeći put, uživali u službenom pivu sajma Medvedgradu i samo kusnuli gemišt od mladih erdutskih vinara iz vinarije Jakovac.

Za kraj, nakon par koktelčića, oduševili smo se svaki svojim sladoledom Valle Losca iz, logično, Voloskog, Kasandra od pistacije, ja bogami od teranina – kuhano vino u kuglici, čudo!

Modulee ima sitnih dječjih bolesti, do 17.00 je fakat prevruće, malo zelenila ni vode ne bi bilo naodmet, i još koji gastro sadržaj ne bi škodio, ali je urbano, kulturno, čisto, lijepo i definitivno zaslužuje da im pružite priliku.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.