Wine Cellar Escape: Pobjegnite iz podruma Vina Matošević

by Ribafish
0 komentar

Naravno da nitko normalan ne bi poželio svojevoljno pobjeći iz podruma jednog od najpoznatijih istarskih i hrvatskih vinara, barem nakon samo jedne čašice, ali ovdje se radi ipak o nečemu drugome.

Naime, neki od nas su načuli za Escape Room, fantastičnu kombinaciju igranja, razmišljanja i mozganja uz veliku dozu adrenalina, a neki su bogami i zaigrali.

Zagreb je ponosan na nekih petnaestak „soba“, a svako malo se otvori i neka nova u kojoj par igrača biva zatvoreno u prostoriju iz koje se uz pomoć znanja, inteligencija i snalažljivosti mora osloboditi unutar zadanog vremena.

https://joomboos.24sata.hr/rijesi-me/luda-zabava-o-kojoj-svi-pricaju-posjeti-escape-room-4685

 

Stari lisac Ivica Matošević putujući svijetom i prateći trendove poslušao je savjet i ideju Valentine Babić da doslovno u svojoj kući ugosti jedan još neviđen Escape Room na ovim prostorima. I tako kroz igru i degustiranje pruži vjernim kupcima novu dimenziju uživanja, ali i time privuče sasvim novu publiku, što je danas, složit ćete se, i te kako bitno.

„Wine Cellar Escape“ smješten je u podrumu Vina Matošević u Krunčićima u Istri, i u biti je više nešto kao vođena vinska tura nego klasičan bijeg iz zatvora/ludnice/spašavanje svijeta, a sudionici će morati jako dobro paziti na detalje iz povijesti vinarije jer će to biti presudno pri izlasku i rješavanju konačnog zadatka. Sakupljat će se ovdje predmeti, prepoznavati arome vina, naravno, kušati vina, i na kraju – otići kući s nagradom! Mislimo da nitko još nije ostao zatočen…

„Nastojeći osmisliti kako privući posjetitelje, koji su u vrijeme pandemije sve rjeđe pristizali, predložila sam ideju Ivici. Tek kada sam igru u potpunosti zgotovila, zatim testirala na ekipi u vinariji te u konačnici, svojim prijateljima, mogli smo igru predstaviti javnosti. Kombinirajući svoju ljubav prema ovakvom tipu igara te poslu u kojemu je užitak svakodnevica, zahvalna sam i sretna što mi je Ivica dao priliku da svoju kreativnost izrazim na način koji će, vjerujem, razveseliti brojne posjetitelje koji će, osim dobrog vina, kući ponijeti uspomenu na jedinstven doživljaj vinske degustacije.“ rekla je Valentina Babić, autorica „sobe“.

Kao netko tko je pred tri godine prošao sve zagrebačke Escape Roomove, i zaljubljen u kombinatoriku, enigmatiku, te vinske sorte i rad i djelo Ivice Matoševića, ne sumnjam da je i njegov „podrum“ nešto u što će se zaljubiti svaki obožavatelj enigmatike, pub quizova i istarske dobre kapljice. Vidimo se uskoro i s lica mjesta, napravite mjesta u podrumu!

Igra je namijenjena grupama od 2 do 5 osoba, obavezna je najava na telefon 052 448 558, ili na e-mail adresu: office@matosevic.com kako bi domaćini na vrijeme pripremili sve potrebne rekvizite za igru.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.