VINUM.IN: Promocija drugog broja novog časopisa o vinima, a i pokojem pivu :)

by Ribafish
0 komentar

Malo sam stao sa svojom opsesijom craft pivicama i ljudima koji ih rade, ali kad me Dijana pitala o čemu bih pisao za novi broj VINUM.IN-a, palo mi je na pamet pogledati kako je bilo pred pet-šest godina kad su neki vrijedni i hrabri ljudi počeli pružati otpor komercijalizaciji i industiji.

Uglavnom, ako stigneme, znate gdje su kiosci 🙂

Evo i službene objave, čitajte VINUM.IN!

U zagrebačkom restoranu Kaiser predstavljen je drugi broj časopisa o vinu, VINUM.IN. Na svečanoj promociji gostima je pokazan moderniji dizajn časopisa, kao i teme i suradnici koji su se pridružili timu. VINUM.IN izlazi tromjesečno, a od danas je dostupan svim čitateljima na kioscima Tiska diljem Hrvatske.

Prigodno za blagdansko razdoblje tema broja su pjenušava vina, a kroz nekoliko rubrika čitatelje su u svijet pjenušaca uveli Ivo Kozarčanin, Ivana Erhardt Draganić, Željko Garmaz i Saša Stanković. Kroz putopise su predstavljena vinogorja Hrvatske, Srbije i Austrije, a predstavili su ih Vitomir Andrić, Matija Lesković, Nenad Basarić i Sanja Muzaferija.
Violeta Beljić Kušić na nov i zanimljiv način piše o vinu i arhitekturi, vinske sorte su opisane stručnim perom Željka Suhadolnika i Tomislava Radića, a novu Craft rubriku predstavio je Domagoj Jakopović Ribafish.

Svijetle gastro i eno točke za čitatelje je birao sommelier Mario Meštrović koji je na promociji bio i domaćin te gostima predstavio dio nove ponude restorana Kaiser.

Gosti su imali priliku kušati vina nekoliko vinarija: Ivančić Griffin, Cossetto, Black Island Winery, Ivan Dolac, Korlat, Feravino, Sokač i PO Škrlet. Sjajna kombinacija uz vino bili su sirevi s istarskim maslinovim uljem Turinela, orašasti plodovi i hrskavi buncek serviran uz sweet chili i hren umake.

Večer su trbušnim plesom uveličale prekrasne plesačice iz plesne skupine „Sheherezade“. Deserte „Škrlet u čašici“ i „Kuglof od bundeve i škrleta“ pripremila je i predstavila Marina Obradović (Priče jedne kuhače) te goste oduševila kreativnošću.

Foto: Rene Karaman

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.