Vinarija Šoškić: Upoznajte liniju Taste of terroir, uživajte u vinima s Plešivice!

by Ribafish
0 komentar

Upoznali smo ih prošle godine kao mladu i energičnu vinariju na prezentaciji u zagrebačkom restoranu El Toro, svojom pričom i vinima osvojili su nas na prvu, a ove godine otišli su korak dalje.

Službena objava:

Vinarija Šoškić dolazi s Plešivice, udaljene samo 20-ak kilometara od Zagreba. Na bivšem posjedu oca domovine, Ante Starčevića izgradili su imanje okruženom s 10-ak hektara vinograda gdje zadnjih godina polako ali sigurno crtaju svoje mjesto na Hrvatskoj vinskoj sceni. Prošle godine predstavili su se tržištu s precizno odabranom linijom vina Old
selection, gdje su se našli tipični predstavnici plešivičkog terroira – rajnski rizling, pinot sivi, sauvignon i pinot crni.


Ove godine napravili su svojevrstan re-branding linije nazivajući je Taste of terroir. Nova linija donosi nastavak prepoznatljive stilistike vinarije i upravo zbog toga je napravljen re-branding kako bi se vinarija svojim jedinstvenim potpisom „Plešivičkog Terroira“ tj. svojim svježim, ljetnim i osvježavajućim vinima još više približila svojoj ciljanoj
publici, prvenstveno mlađim generaciji čemu u prilog ide i vrlo moderna, dizajnerska boca koja podsjeća na svjetski poznati brand, provansalski Miraval.


Sami predstavnici linije su već hvalospjevima kritičara opjevan pinot noir koji je predivne rubinske boje s izraženim aroma bobičastog voća i ugodne svilenkaste teksture te fino balansiranog srednjeg tijela. Svježe i izrazito dopadljivo. Najveći pomak u novoj berbi donosi sauvignon koji podsjeća na dopadljiva Novozelandske sauvignone prisutne na našem
tržištu. Izraženih aroma bazge i pokošenog sijena na nosu te mineralnog i osvježavajućeg okusa velika je preporuka za ovo doba godine.

Sivi pinot Šoškići jedini u Hrvatskoj hladno maceriraju te zbog toga procesa dolazi u izrazito bakreno-jantarnoj boji, bistroj s kristalnim odsjajem srednje gustoće. Na nosu intenzivnog mirisa tropskog voća, također odličnog za  ljetne vrućine. Ostali predstavnici su odlično izbalansiran rajnski rizling, te novitet u portfoliju, muškat žuti u poluslatkoj varijanti koji će zasigurno pronaći svoje mjesto kod ljepšeg spola.


Ovim potezima vinarija Šoškić dokazuje da je u pravim rukama, rukama ljudi koji znaju u kojem smjeru žele ići i kakva vina raditi, vrhunski rezultati već su počeli dolaziti, a i čini se da se u Šoškićevoj jednadžbi sve jako dobro slaže tako da i u budućnosti možemo očekivati vrhunska vina.

Vina vinarije Šoškić možete pronaći u distribuciji Vivat fina vina.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.