Vinarija Korta Katarina osvojila četiri medalje na festivalu u San Franciscu!

by Ribafish
0 komentar

Nakon uspješnog virtualnog ocjenjivanja u San Franciscu krajem kolovoza 2020. godine, Vinarija Korta Katarina je osvojila čak četiri srebrne medalje (Pošip, Plavac Mali, Zinfandel i Vinarija) od strane ugledne komisije visokoprofilnih sommeliera i vinskih direktora.

Medalje su dodijeljene onim vinima koja su zadovoljila određene ocjenjivačke kriterije, s ciljem utvrđivanja koja bi vina trebala postati dio vinskih karata restorana. Vina su se ocjenjivala prema spajanju s hranom, tipu vina, njegovoj vrijednosti, kvaliteti i pakiranju.

„Počašćeni smo što su naša vina Korta Katarina postigla tako visoku ocjenu prema raznim kriterijima čineći ga poželjnim vinom za uživanje potrošača u vrhunskim restoranima ”, rekao je generalni direktor Vinarije Korta Katarina Ivo Cibilić.

“Velik naglasak stavljamo na stvaranje vrhunskog vina koje će biti popularno te u kojem će uživati vinopije u raznim prigodama. Ova je nagrada potvrda naše stručnosti u proizvodnji vina.”


Sid Patel, izvršni direktor organizatora događaja Beverage Trade Network, istaknuo je koliko je bitno okupiti sommeliere svjetske klase da biraju vina u kojima će gosti najviše uživati.
“Ideja nagrada Sommeliers Choice Awards je dati najvećim poznavateljima da ocjenjuju najbolja lokalna vina za potrošače. Zadovoljni smo kvalitetom primljenih vina i vrlo zadovoljni pobjednicima.”

O vili Korta Katarina i vinariji
Amerikanci Lee i Penny Anderson, originalni povjerenici Napuljskog festivala vina, razvili su ljubav prema Hrvatskoj, kulturi dobrodošlice koju Hrvati njeguju prema svojim gostima, kreativnoj kuhinji i izvanrednim vinima prilikom posjeta ovoj zemlji u humanitarnoj misiji. Godinama kasnije su kupili vinograde i poznati hotel “Rivijera” u primorskom gradu Orebiću na obali jadranske obale. Nakon gotovo desetljeća planiranja, arhitektonskog oblikovanja i gradnje, Villa Korta Katarina & Vinarija otvorena je kao članica hotelske grupacije Relais & Chateauxu.

Villa Korta Katarina i vinarija |
Telefon: +385 99 5257955 |
posjetite@kortakatarina.com |
www.kortakatarina.com

O Sommeliers Choice Awards
Medalje su dodijeljene onim vinima koja su odgovarala određenim kriterijima ocjenjivanja, s ciljem utvrđivanja vina koje bi trebalo postati dodatak restoranskoj vinskoj listi. Vina su ocjenjivana prema tome koliko se dobro slažu s hranom.

Najviše ocjene dodijeljena su vinima koja im daju vrijednost za novac u odnosu na njihovu cijenu. Da biste saznali više o postupku ocjenjivanja, posjetite www.SommeliersChoiceAwards.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.