Vinarija Kabola predstavlja ekskluzivnu Malvaziju iz mora

by Ribafish
0 komentar

Limitirano izdanje iznimne Malvazije Under the Sea iz 2017., osvaja svježinom i punim zaokruženim okusom… Stvorena za uživanje!

 

Službena objava:

Godinu dana odležavala je na morskoj dubini od 22 metra, u tišini i polumraku pod pritiskom, dok su je morske struje – vruje, neprestano njihale na temperaturi od sedam do 12 stupnjeva. Malvazija Under the Sea iz 2017. vinarije Kabola punog je okusa i dugog aftertastea. Za razliku od Malvazije istog godišta koja je odležavala u podrumu u Kanedolu pored Momjana, ova limitirana edicija od 200 butelja zadržala je iznimnu svježinu.


Ostala je lijepe zelenkasto-žute boje, kristalno bistra i djelomično gusta. I dalje osvaja mirisima cvijeta bagrema, notama svježe jabuke, korice limete i lista mente. Suha, topla i mekana, srednjeg tijela i ugodne mineralnosti u izvrsnom je balansu. Izraženog intenzivnog okusa, harmonična i vrlo pitka, s notom breskve na aftertasteu…


„Svježa je kao da smo je držali u hladnjaku“, kaže Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola, koji je do sada u more u kavezima spuštao malvazije već četiri puta. I sa svakim vađenjem iz dubina otkrivaju se novi okusi.

„Ovo je dobar način da provjerimo kvalitetu naše malvazije, da vidimo što nam vino govori nakon ovakvog tretmana, a i poseban je osjećaj kad je nakon godinu dana izvlačite iz dubine mora i kušate odmah na obali. Pravi užitak za nas vinare, a poseban je doživljaj i za naše goste, istinske znalce i ljubitelje vina, koji s radošću otkrivaju nove nijanse u malvazijama iz originalnih boca na koje su se ulovile školjkice“, ističe Markežić.

Više: https://kabola.hr/degustacija-vina/
Fotografije: Arhiva Kabola

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.