Večer škrleta u Vinskom klubu: Sorta koja obećava!

Radionicom, odnosno bolje rečeno okruglim stolom, nastavljena je sezona sjajnih vinskih događanja u zagrebačkoj Strojarskoj ulici.

by Ribafish
0 komentar

Vinski klub je trenutno jedina lokacija u metropoli na kojoj se kontinuirano događaju razni vinski sadržaji.

Suvlasnici Miro Barec i Tomislav Jakopović uz svesrdnu pomoć Ive Kozarčanina utorcima i četvrtcima educiraju vinske znalce i zaljubljenike o sortama, regijama, novitetima i općenito o svemu što se događa u svijetu vina.


I dok se jedva čeka skriveno gostovanje velikog, možda i najvećeg Ive Enjingija ovoga petka od 18.00, mi smo malo posložili dojmove s večeri škrleta održane prošlog tjedna.

Tomo nam je predstavio dvanaest škrleta od Ivanića, preko Ilove, Popovače do Kutine. Ova srednje potentna sorta koja uz kvalitetnu tehnologiju u vinogradu i podrumu nedavno je zabljesnula na domaćem nebu zbog pristupačnih cijena, vrhunske svježine i voćnih aroma, i vrlo brzo postala zaštitni znak Moslavine.


Isto tako, pokazalo se da je škrlet zanimljiv i kao pjenušac (Trdenić), svježe i macerirano vino. Vina berbe 2020. vinarija Jančar, Lagena, Glavica, Kezele, Košutić, Florijanović i Klet Romić nizala su se idealnom brzinom da ih se uživa i prokomentira. Škrleti vinarija Ivanić i Klet Romić iz 2019. dokazali su pak da se odležavanjem dobiva na kvaliteti, robusnosti i tijelu, s tim da je Dragonada Kleti Romić kupažirana s 40% graševine, što je proglašeno punim pogotkom! Za kraj, Škrlet Trdenić 2017. Sjajno.


Kada smo zbunjeno pitali gdje su uradci vinarija Trdenić, Miklaužić i Voštinić-Klasnić, voditelj je samo slegnuo ramenima i rekao – popilo se sve. Zaključak se nameće sam od sebe, škrlete treba piti što prije, dok su mladi, svježi i dok ih ima jer površina od 70 hektara vinograda je definitivno premalena da zadovolji sve ljubitelje ove mirisne voćne kapljice.

Prema tome, želite li definitivan vale for money, u studenom, svi u Moslavinu, a utorkom i četvrtkom u Vinski klub!

Vinski klub 
Strojarska 12a, ZAGREB

https://www.facebook.com/vinskiklub/

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.