‘Učini dobru stvar’: Pomozi našim kornjačama!

by Ribafish
0 komentar

Prošle godine ste kupnjom Head&Shouldersa pomogli da donaciju dobije naš projekt #RokOtok, a sada kupnjom refil boca H&S, Pantenea, Aussiea i Herbal Essencesa pomažete malim kornjačama!

Poznati beauty brendovi uvode punjiva aluminijska pakiranja pa tako u inicijativi pod nazivom ‘Učini dobru stvar’ od 1. travnja do 30. travnja 2021. – kupnjom boce i refila iz asortimana beauty brendova okupljenih u korporaciji Procter&Gamble omogućujete prikupljanje donacije za pomoć Oporavilištu morskih kornjača na Jadranu.

Ovom akcijom vodeće marke za njegu kose pomažu smanjiti upotrebu nove plastike (tzv. ‘virgin plastic’) za do 50 posto, a s tom inovacijom namjeravaju mijenjati i potrošačke navike diljem svijeta.

“Plima plastike koju svaki dan vidimo oko sebe mora prestati rasti. Procter&Gamble svojim inovacijama omogućava kućanstvima diljem svijeta da značajno smanje upotrebu plastike. Korištenjem ekološke aluminijske boce proizvodnja plastičnih boca će biti smanjena za čak 300 milijuna komada godišnje. Prekrasna, punjiva boca omiljenih šampona za kosu samo je prvi korak prema odgovornoj ljepoti jer Procter&Gamble radi na brojnim inovacijama kojima će se značajno smanjiti utjecaj na okoliš do 2030. godine.”, izjavila je marketing menadžerica za Procter&Gamble, Roberta Čirjak.

Donacija za zaštitu morskih kornjača
Ovi drevni gmazovi koji od pamtivijeka nastanjuju mora i oceane danas su među najugroženijim skupinama u svijetu. Samo u Jadranu se godišnje u ribarske mreže ulovi više od 5000 morskih kornjača. Dio njih spašava Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet.

“Institut Plavi svijet vodi Oporavilište za kornjače u Malom Lošinju. Najčešća vrsta s kojom se susrećemo na području sjevernog Jadrana je glavata želva. Nažalost, zbog blizine naseljenih područja često dolazi do ozljeda slučajnim ulovom, a ozljede često nastaju i u kontaktu s plovilima. Morske kornjače su otporne i dobro se oporavljaju uz pruženu pomoć i zato smo ponosni što su se u našem Oporavilištu ove godine uspješno oporavile četiri kornjače od kojih je jedna već puštena u more. U postupku smo proširenja svojih kapaciteta i nabave dodatne opreme za potrebe Oporavilišta te će nam donacija kompanije Procter&Gamble biti od iznimne pomoći u daljnjem radu.”, izjavila je predsjednica Instituta Plavi svijet, Jelena Basta.

U inicijativi pod nazivom ‘Učini dobru stvar’ od 1. do 30. travnja 2021. kupnjom višekratne aluminijske boce i pripadajućih refila u trgovinama dm-a omogućujete prikupljanje donacije u iznosu od 50.000 kn za pomoć Oporavilištu morskih kornjača za koje brine institut Plavi svijet. Pri kupnji aluminijske boce za uspomenu na dar dobivate i eko bijelu majicu brenda Brokula.

Foto: Ivan Brčić

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.