Tužni pršuti: Već drugu godinu zaredom neće biti čuvenog ISAP-a u Tinjanu

by Ribafish
0 komentar

 Unatoč tomu što su organizatori imali detaljno isplaniran program, namjeru i beskrajnu volju da ove godine, nakon prošlogodišnje pauze, u listopadu organiziraju čuveni Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu (ISAP), to se, nažalost, ipak neće dogoditi.

 

Službena objava:
Općina Tinjan detaljno je razmotrila sve okolnosti, važeće epidemiološke mjere i uvjete koji su trenutačno potrebni za organizaciju jednog tako velikog i kompleksnog događanja, pa je donesen zaključak da se ISAP ne može održati tako da zadrži onu razinu i prepoznatljivost koje su ga svrstale u međunarodno priznata gastro događanja visoke klase. Zbog toga ISAP-a neće biti ni ove godine, ali nam ostaje nada da ćemo 2022. imati fleksibilnije okolnosti i nastaviti tamo gdje smo stali.

Zdravlje ljudi nam je na prvom mjestu i epidemiološke mjere su u ovom trenutku apsolutni prioritet, pa s obzirom na to da je ISAP događanje koje u redovitim okolnostima posjeti više od 20.000 ljudi, zbog zaštite sudionika, organizatora, mještana i posjetitelja, odgoda eventa se pokazala kao razuman izbor u ovom trenutku. Posljednji ISAP održao se u listopadu 2019. godine, prije pandemije, i zabilježio je golem uspjeh. Riječ je o događanju koje je sa svakom godinom bilježilo sve veću uspješnost i broj posjetitelja, ljubitelja najpoznatije istarske delicije.

Istra je poznata po odgovornosti koju je pokazala u pandemiji, a time smo se vodili i sada, kada smo razmatrali mogućnost održavanja ISAP-a. Stoga ćemo se ove godine samo prisjećati fantastičnog preklanjskog druženja, s vjerom da će nam 2022. ponovno dati mogućnost da se održi ISAP, bolji i kvalitetniji nego ikada prije.

Tinjan zove na sajam pršuta 18-20.10.2019.!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.