Turn off for: Croatian Žminj craft beer festival 2022

Nakon dvije godine pauze u Žminj se vraća Žminj craft beer festival. Festival se održava 2. i 3.9. s početkom u 17:00 sati, a ljubiteljima dobre craft pive predstavit će se 10 pivara.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Iz Istre nam dolaze njih četiri: Bruman craft brewery iz Buzeta, SUXO iz Pule, iz Svetvinčenta Kampanjola, a iz Savudrije stiže Vergal brewery. Ostalih šest pivara dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske: King’s brew iz Rijeke, Saperlot iz Varaždina, iz Zaboka stiže Devetka craft, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, iz Zagreba stiže Houblon, a iz Šibenika Pivovara 022.


Kroz program vodit će vas Borna Šmer koji će vas vrijedno nagraditi. Svaki dan organizirat će se dva kviza kako biste se bolje upoznali sa svijetom craft pive. U sklopu festivala osim štandova s pivom bit će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i ponijeti ga kući. Također u ponudi na šanku, uz ostalo piće, umjesto standardne cole posluživat će se prva hrvatska craft cola ”Monada” iz Rijeke.


Na festivalu nećete ostati gladni jer tu je odličan tim iz Rijeke Fumo Santo food truck s burgerima, pommesom, vege tortiljama, hot dogom s kobasicom i kotlovinom, OPG Žminjski gušti s tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i slatki kutak.


Svaka festivalska večer završit će s koncertom. U petak 2.9. nastupa Riječki bend Belfast food, a u subotu 3.9. nastupa TTRT, bend iz Pazina. Oba dana uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja u pivu zadužen je DJ Neno iz Žminja.
Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.