Turespaña je proslavila Svjetski dan tapasa u zagrebačkoj Esplanadi!

Veleposlanik Španjolske u Hrvatskoj i Savjetnica za turizam Veleposlanstva Španjolske su 20. lipnja proslavili Svjetski dan tapasa na kultnoj zagrebačkoj lokaciji, povijesnom hotelu Esplanade kako bi se dodatno promovirala bogata turistička ponuda Španjolske i proslavila španjolska kultura kroz njen gastronomski simbol – tapase. Događaj su posjetili brojni poslovni suradnici iz turističke industrije, influenceri, lokalni mediji i utjecajni gosti.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Što su točno tapasi?

Tapas su male porcije raznih jela koja se tradicionalno poslužuju s pićima poput vina ili piva. Ova gastronomska tradicija potječe iz Španjolske i popularna je diljem svijeta te se razvila čak i u visoku kuhinju. Ideja je konzumirati tapase kao lagani obrok ili kao užinu između glavnih obroka. Tradicionalno, ljudi u Španjolskoj često odlaze u barove i restorane kako bi uživali u raznim tapasima, koji su važan dio španjolske gastronomske kulture i izraz njezinog bogatstva i raznolikosti.

Sve veći interes za Španjolsku među Hrvatima

Veleposlanik Španjolske u Hrvatskoj Nj.E. Juan González-Barba Pera naglasio je: „Svjetski dan tapasa je događaj koji se svake godine održava diljem svijeta kako bi se slavila španjolska gastronomija i njezina jedinstvena tradicija tapasa. Riječ je o tradiciji koja savršeno prikazuje i definira autentični španjolski način života i gostoljubivost.

Svjedočim sve većem interesu naših sugrađana: raste broj Hrvata koji posjećuju Španjolsku (nešto više od 100.000 godišnje) kao i broj Španjolaca koji dolaze u Hrvatsku (oko 300 000).

Izuzetno sam zahvalan na izvrsnom radu hrvatskog turističkog sektora, koji danas predstavlja naše destinacije i turističke proizvode“.

Savjetnica za turizam Veleposlanstva Španjolske Isabel Garaña istaknula je: „Španjolska je gostoljubiva, vesela i srdačna zemlja. U 2023. godini primili smo 85,1 milijun putnika koji su generirali 108 milijardi eura. Mi smo lider u turizmu, ali želimo biti lideri i u održivom turizmu.

Želimo privući putnike visoke vrijednosti čije navike dodaju vrijednost destinacijama koje posjećuju jer putuju na drugačiji način: tijekom cijele godine, s širim motivacijama osim sunca i plaže, poput kulture, gastronomije, šopinga, ekoturizma, itinerara, i imaju poštovanje prema okolišu i ljudima. Prema našim istraživanjima, prošle godine je čak 98% međunarodnih putnika bilo vrlo zadovoljno ili zadovoljno svojim iskustvom u našoj zemlji“.

Press Office – Spanish Tourist Office in Milan

milan@tourspain.es | tel. 02 45373240 (int. 2) | www.spain.info

Follow us:

Facebook: https://www.facebook.com/spain.info

Instagram: https://www.instagram.com/spain

Twitter: https://twitter.com/spain

Youtube: https://www.youtube.com/c/spain

TikTok: https://www.tiktok.com/@visitspain

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.