Tri tisuće boca craft piva izvađeno iz mora pored Ike!!!

by Ribafish
0 komentar

Ika, odnosno Ikarska vruja ponovo je poslužila kao idealno skladište za boce, no ovaj put u kavezu nisu bila vina, već vrhunsko craft pivo, piše Nikola Cvjetović na portalu Pod Učkun.

Naime, šest pivara je u rujnu prošle godine u organizaciji udruge Ikarski barkajoli ‘potopilo’  kaveze s 3000 boca koje su početkom lipnja izvukli van, a prošle subote i kušali.

U vruju je potopljeno šest različitih vrsti piva, a na prvo kušanje stigli su pivari iz Zagreba i Zadra, dok su Puležani, pivovare Su-Xo i Kampanjola, kao i ljudi iz Šibenske pivovare bili prisiljeni preskočiti premijerno događanje održano u Iki.

Pivovara PriMarius: 6 prvih mjesta na Untappdu za neodoljive bradonje iz Katrana!

Mario Žerjav Primarius i Edi Jendrić iz Mlinarice iz Zagreba te Marko Jukić iz zadarske Varoške pivovare zajedno sa svojim domaćinima složili su se da se okus mijenja u dobrom smjeru te da je razlika osjetna nakon što su bire odležale 10 mjeseci u vruji pod morem.

Edi Jendrić iz vrlo popularne pivovare i gostionice Mlinarica podno Medvednice nam je rekao:

“Ideja je bila od lika iz Ike, koji nas je pozvao i sve organizirao – Marino Zahej. Do sad je uvijek potapao vinare, a od prošle godine i par pivovara. Mi smo stavili naš imperial stout, čekali i sad ga izvukli.
Okusom je pivo nekako mekše i glađe u odnosu na nepotopljenu varijantu. Jako zanimljivo, i doista iznenađujuće. Temperature su dolje skroz niske, 10 +/- 5C, upravo zbog hladnog izvora koji dolazi čak iz Slovenije.
Svim pivarima se pivo promijenilo nabolje. Primariusu je čak dobilo na kiselini! Najbolje od svega je što je pogodna za odležavanje, a pritom je na 40 metara dubine tako da ne možeš popit pola batcha dok čekaš da dozrije!”

“Ekipa je super zadovoljna i to nam je najbitnije. Žao nam je što nam korona nije dopustila da održimo velu feštu na trgu i da ljubitelji bire nisu imali prilike premijerno kušati s nama!”, poručio je Marino Zahej, iz udruge Ikarski barkajoli i domaćin ove premijerne degustacije u Iki te dodao da se ljubitelji piva raspitaju u spomenuti pivovarama kad će moći kušati pivu iz Ikarske vale.

Foto: Nikola Turina

Više informacija o pivovarama:

Sve hrvatske pivovare: 55. Vergal, Novigrad

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.