Top 3 najdražih igračaka najljepšeg muškog jedinca na planeti u dobi od dvije godine i tri mjeseca

by Ribafish
35 komentara

Zanemarimo li dane kad minigospodičić želi ići van, dakle, nikad, Mihaelin je stan poprište sve više čudnovatih igara od kojih Rokinho luduje od sreće.

Čovječuljak je, isplakavši se ko Rusija četrespete, glatko odbio pokušaj da ode u jaslice te se savršeno udomio kod bake i djeda kod kojih pretežno gradi tunele, ali o tome malo kasnije.

Sad, je li bolje u toj dobi hitit dete nepoznatim tetama u ruke i riskirat novu bolest svaki tjedan, ili ga gledat kako gušta među najbližim ljudima koji ipak imaju blizu 60 let, vidit ćemo.

Sve ima svoje prednosti i mane, pa kaj bu – bu.

Za sad je presretan i predobar.

Dijametralno suprotan primjer (što sve radi dijete od dvije i pol godine koje većinu vremena provodi u jaslicama) možete naći kod Nemetza na www.bloodeelishte.blog.hr, pa me živo zanima kako će se stvar razvijat i u kojim ćemo se smjerovima nać za cca godinu dana.

Dakle, u rijetkim trenucima kad smo Junior i ja vani, Rok obožava igre „Hiti se u lokvu“, „Nagazi drek“, „Trči prema ulici i ceri se tatinoj izbezumljenoj faci“, te najdražu – „Tata baaaam!“ u kojoj se zaleti u mene i gurne me na pod a onda još skoči na mene odbačenog urlajući od smijeha.

Što i nije loše kad ima snijega ili nismo u blatu.

I kad se vratimo čisti.

Jer kad mama vidi blato…

Image Hosted by ImageShack.us
By ribafish

Kad smo u interijeru, obožava drvene tračnice, lego i ine kockice, crtić Cars, temu Danceholic s nokije, sve što je jestivo (s naglaskom na nezdravo i preslatko – ista mama), povuć tatu za prst nakon čega tata podrigne (ili rjeđe – „Tata puk!“, pretpostavljate…), škakljat mamu, ritnut tatu nogama u trbuh dok mu isti mijenja pelenu na prematalici pa tata padne na krevet, sakrit se kad ide kakat na stojećke iza lampe i tak…

Ipak, kad je riječ o favoritima, tri se izdvajaju:

3. Plastelin

Image Hosted by ImageShack.us
By ribafish

Osim što ga ima u svakoj pori Mihinog stana, od četkice za zube do tosta (u tepihu valjda već živi mala plastelinska sekta), Minimoj stalno čupka, gnječi, oblikuje i trpa tu slankastu podatnu masu (da, nisam presto grist nokte. Još 49 stvari za ispunit) neobjašnjivog porijekla na bazi nafte, praveći grimase dok je stišče po cijele dane.

Favorit su mu i dalje zmije („Mije“) i u zadnje vrijeme – „Male mije“.

Razlika između Mije i Male mije je da se na Male mije lakše ugazi te raznosi po objektu.

2. Kockice

Image Hosted by ImageShack.us
By ribafish

Na 12 komada plastike obloženih sa šest skrinšotova iz Carsa, Mališa je totalno otkačio.

Od trenutka kad ih je osobno odabrao u dućkasu, postale su totalni favorit.

Mali kovčežić s dragocjenim teretom putuje iz sobe u sobu, didija (auto), pa čak i u krevet, a funkcija je dvostruka: možemo složit sliku (on sam, ljudi, ON SAM, a piše da je za klince od tri naviše!!! Tata sretan!), a bogami i toranj!

Jes da malo žuljaju kad zaspiš na njima, ali sve za sreću Krmeljavskisa!

1. Skrivanje

Za apsolutni broj jedan – repromaterijal nije potreban.

Naime, i dalje je apsolutni pobjednik dosade – igranje skrivača.

Doduše, ne onaj klasičan s «pe dese petnaes dvaes…», (ko kad je Mihajlovski prenosio tenis – “Petnes : petnes, lepa drop šot slajs paralela Mećirža) «polupani lončić», «ko se nije skrio magarac je bio» i «puj pike ne važi», nego osnovna verzija:

Kad Rok odluči da se treba skrivat, svi zauzimamo položaje tako da pokrijemo makar glavu i onda Maharadža piči okolo, dođe na metar od tebe i začuđeno kaže «Nema tate?».

Ti glumiš gljivu i čekaš.

Onda se macan podlo nasmiješi i zaurla «Bu!!!» (pritom te otkrivajuć), a ti onda moraš glumit iznenađenje i iskočit iz zaklona ogledavajući se oko sebe dok on rikava od smijeha.

Razni su zakloni u koje se stanari (uključujući i Roka) moraju skrivati – od ormara, preko zastora do ispod stola i kreveta pa sve do one pletene vrše za igračke

Image Hosted by ImageShack.us
By ribafish

u koju stane više ljudi,

Image Hosted by ImageShack.us
By ribafish

dok je pobjednik – poplun.

Image Hosted by ImageShack.us
By ribafish

Na užas Mihaele koja je žena, pa shodno tome i sprema krevet kad se digne, Rok uživa kad svu posteljinu hiti na pod na kojem mora ležat tata, pa na to baci i jastuke i pidžame i onda još satima skače po toj gigantskoj sarmi u kojoj je moja glava meso.

Napredna verzija je gradnja tunela (“Tulen”) od dekica, popluna i inih pokrivnih pomagala koja se stave na stolove i stolice i služe kao šator.

Ah ti mladi.

Jel to oni nas možda…

Image Hosted by ImageShack.us
By ribafish

I ovo bi vam se moglo svidjeti

35 komentara

hrvatica iz zadnjeg sela 14 siječnja, 2008 - 10:41

Presladak je! A kaj se tiče čuvanja doma ili u jaslicama, mislim da je Rok sasvim dobro izabrao – ljepše je skakati po svom stanu i maltretirati one koji te do beskraja vole nego se tam natezati s nekim tetama čuvalicama i usput donijeti doma gripu, uši, ugrize 🙂 i sl.

Odgovori
brak,sex 14 siječnja, 2008 - 12:00

ah da…..moja ima isto konstrukcijske sklonosti…uvijek su mi tuneli, kućice, štale, sojenice u izgradnji…samo sa šest godina ne rabe se više dekice i popluni….kad dijete izvuče sve police iz ormara…onda se već pomalo i zabrineš..ak si žensko

Odgovori
Nemetz 14 siječnja, 2008 - 12:33

Bwahaha i mašala bujrum! On actually ima IGRAČKE kao najomiljenije stvari. Moj Uragan ima top 3 stvari (ne znam da li se vide i na fotkama na blogu, znam da je spetljano ime, ali točno ide: http://bloodeeleeshte.blog.hr/index.2.html) bez kojih nikuda ne ide i drži u ruci (dva su od trii povezana s teletubbiesima). I to pod cijenu da ne jede ili da se ne igra stvarnim igračkama (teta u jaslicama mu doslovce iščupa iz ruku ne bi li sudjelovao u planiranom igranju s drugom djecom):
1. Crno cijevo od usisavača u koje skuplja (“Noo-noo usisava”) sve što naiđe na podu, pa sad barem znamo gdje nam završe accu baterije, olovke, stickovi, ruževi i sl.
2. “Plavi tanjur” iliti “volan”, plastični tanjur koji služi za sve namjene, uglavnom za držanje u ruci a kad smo u autu, za imitiranje vozača
3. “Slušalica”, tj. prskalica od tuša, tzv. “ruža”, kojom najavljuje kao razglasom što će se sada desiti ili što se treba napraviti (kopirano iz teletubbiesa): “Vrijeme je za kupanje/papanje/ići van/itd.”

Glede vrtića, jedan i postojan minus koji mogu naći su virusi. netko može biti manje sretan s istima, a nekim se roditeljima i posreći. Bake i djede su OK, ako su fit i voljni, moji još oboje rade, a supruzini imaju već dvoje malih unuka na grbači… s tim da sam na poslu, od kolegičine frendice bake čuo prilično deziluzionirano ogovaranje kako joj je teško čuvat klinca i kako ispada da je kćer napravila klinca “meni, a ne sebi”. Dobro, sto baka i djeda, sto priča….

Odgovori
dida 14 siječnja, 2008 - 12:59

Otkad sam umjesto direktore postao burektore, mom Roku ne trebaju ni jaslice ni babe jer on ima svog tatu. Eto, kad nemam sreće u poslu bog mi dao da pratim odrastanje sina jedinog. Oduševljava se sličnim stvarima ko i Rok , i pravi je tatin zmaj, a kad plače onda je materino dite.

Odgovori
Teeja 14 siječnja, 2008 - 13:14

mali je presladak a poznate su mi dobro te igre 🙂
kako je bilo na facebook meetingu?

Odgovori
neutrino 14 siječnja, 2008 - 13:56

Mali je sladak, tata je sasav, ali meni je urnebesna ona fotka medvjedica na WC skoljci … i mjesto u postu i fotka su super.

Odgovori
Bugenvilija 14 siječnja, 2008 - 14:16

Ma koje jaslice koji bakarači, daj ga baki i dedi tak dugo dok se sami ne predaju. I ova koma sa vrtićem je srnj. na kub, moji su bolesni u prosjeku više nego što su u vrtiću, jest da su u 3 mjeseca naučili tečno govoriti njemački što doma nisu, a ni ne bi ni pod razno.
Mališa ti je preslatki i opasan igrač. Sviđa mi se ovo kak mu se kocke sviđaju, moji su te iste pobacali u više navrata u glavni šaht za vodu na terasi i zaštopali glavnu kanalizacijsku cijev iako dvojim da je tamo bilo nabacano još koješta osim tih kocki…
Inače je skrivanje omiljena disciplina i mojim banditima, a najgadnije je kad jednog pakiram u autosjedalicu, a drugi mi se sakrije iza susjednog auta, a panike, a očaja. Dobro, sad to više ne rade jer su dobili par puta batine na javnim mjestima, nakon što sam prekrižila već ponekog od blizanaca…
Pusu šaljem pišmolju :)))

Odgovori
Bobika 14 siječnja, 2008 - 15:03

De ti meni reci jel vas dvojica stanete u one majice?

Odgovori
orka 14 siječnja, 2008 - 15:17

hehe, poznate mi sve te igre, a cekaj da pocne gadjat balonima na vodu! 🙂

Odgovori
Nemetz 14 siječnja, 2008 - 15:24

@ Bugenvilija: ne bih baš odmah otfikario jaslice kao apsolutno nepoželjne, sve ima svoje. Ja sam ZA djede i bake, dapače lijepo je kad klinac provede barem dio života u tom spokojnom okružju. Ipak, na stranu sad virusi i prehlade, kojih je, da kucnem u drvo sve manje, djeca, koliko sam uočio na mnogim primjerima, obožavaju drugu djecu i vrtić daje sjajnu socijalnu dimenziju. Uz to, brže mi je prohodao (čisti survival, ostali su ga jednostavno preskakali dok se nije postavio na noge), pod režimom je brzo usvojio sjedenje na kahlicu, priča stvarno puno, imaju dječje igre i predstave koje ja ne mogu ni zamisliti doma, a da ne pričam da jede sva ta variva i ričete i salate koje doma vikendom ne želi ni okusiti. Mislim, imaju jaslice svojih dobrih strana.

Odgovori
Ribafish 14 siječnja, 2008 - 16:32

sjedi na kahlici!? SJEDI NA KAHLICI!!!!!!!

Odgovori
Athena Air 14 siječnja, 2008 - 16:58

Prenosim pozdrave Rokowskom od kovrčave frendice iz parka, mislim da će uskoro biti nekih podjela igračaka. Ihaa!

Odgovori
Pero Panonski 14 siječnja, 2008 - 17:09

Je, cestitam na uspjesnom razvoju pomlatka. 🙂 Kada vec svi daju svoje misljenje, gdi ne bi onda i ja. Jaslice; ne, ali vrtic svakako da. Prvenstveno zbog bolestina tipa vodene kozice koje pak nisam u tome vrticu nikako uspio pokupiti, da bi onda dobil u puckoj skoli negdje cetvrti razred i nikako ne mogu te grozne tjedne (je, cim su pocele zimske ferije) izbaciti iz sjecanja. Drugo sto se tice vrtica je socijalizacija, ja jos imam prijatelje iz toga istoga vrtica sto mi se pomalo cini nestvarnim. Osnovka je piece of cake ako postoji vrticko iskustvo. Toliko od mene. Neroditelja i bivsega klinca, makar mi dio ljudi cesto prigovora da se ponasam kao dijete, pa onda valjda i moje djecje misljenje vrijedi. Gugu-gaga.

Odgovori
Talija 14 siječnja, 2008 - 17:44

di mi je koemntar,aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Odgovori
Marija 14 siječnja, 2008 - 17:45

Imam sina koji ima dvije godine i pet mjeseci i otprilike stvari stoje kao i kod tebe. Kocke i skrivanje su najzanimljiviji. Pri presvlačenju me znao lupat po trbuhu, ali smo to iskorijenili jerbo rodih drugo od pet mjeseci na carski, pa mi to nije uopće bilo zabavito. On razbacuje posteljinu jer mi mora pomoći, kako sam kaže. U jaslice ne ide jer sam ja doma. Malo mi je žao jer je društven tip, a nema baš uvijek drušvo za igranje. Moj voli pretakat pića iz jedne čaše ili šalice u drugu. Tak da zna napraviti bućkuriš od mamine slatke i tatine gorke kave, pa ju lijepo nitko ne pije.

Odgovori
Talija 14 siječnja, 2008 - 17:46

onaj dugiiiiiiiiiiiiiiiii????????????????’

Odgovori
Nemetz 14 siječnja, 2008 - 17:57

@ Riba: sjedi na kahlici i onda ujutro kad se istovari, ustane i često sam sebe pohvali: “kaako lijeepi dvek!” 🙂 Ili, ako ima više komadića koji plutaju u pišalini, onda broji: “jedan, dva, tvi dveka!”
S tetama u vrtiću nema zaHebancije, prilično brzo nakon kaj im padnu šaka ih sve naviknu i pošlihtaju na kahlice. Imam fotku gdje ko vojska sjede na kahlicama i međusobno spikaju 🙂 Neprocjenjivo.

Odgovori
Talija 14 siječnja, 2008 - 18:01

isuse ja sam napisala cijeli post i na kraju stavila sliku i op,nema komentara……
uglavnom sad sam ljutaaaaaaaaaaaaaaa!
Što sve nisam napisala o vrtićima i sl!!GRRRR!
Dakle zašto se djeca vraćaju više bolesna nego zdrava iz jaslica ili vrtića?
Za to su krivi isključivo i jedino roditelji koji puštaju svoju bolesnu djecu u jaslice ili vrtić.
To znam jer mi 3 frendice rade kao odgajateljice,dobiju i one razne streptokoke i sl od djece.Djeca apsolutno nisu ništa kriva.
Normalno!
Od čega mi se ježi koža u 21 .vijeku je inače u vrtićima ona mala gamad,uš….
Dakle tko je kriv za to??
Konstitucija sabora i proeuropski predsjednik(odlična Ivana Petrović!!-taman sam ja to htjela reć ali nemam di) sabora Luka Bebić??
neeeeeeeeee,nego opet nemarni roditelji.
I TAKO PUKOM SREĆOM USPIJEŠ ODGOJITI DVOJE ILI OVISI KOLIKO IMAŠ,PREDIVNE DJECE I DANAS MOŽEŠ NA MOM BLOGU VIDJETI KAKO SE JA HVALIM SVOJIM IVANOM,A TI TU SVOJIM MALIM ROKIĆEM.
A VIRUJ MI,VRIME JE PROLETILO TREPTAJEM OKA!
DA LI SAM JA ZASLUŽNA ZA NJIHOV ODGOJ?
neeeeeeeema pooooojma!Ili sam imala više sriće nego pameti?
to je biće vjerojatnije.
JER GLE ČUDA,NISAM RADILA ,A TATA JE UVIJEk RADIO I TO
PO CIJELE DANe (a naRAT JE POTROŠIO OKO 5 G.!!)
da potrošio!
ZA TO VRIJEME SAM OPET JA BILA SAMA S NJIMA.
UGLAVNOM,U NAS SE KAŽE PUNO BABA KILAVO DITE.
NO IPAK,svatko mora raditi onako kako mu roditeljski instinkt govori.
Eto,pusa!

Odgovori
liftboj 14 siječnja, 2008 - 18:24

Moj nećak Jan je vagone zvao pagoni, tjero nas da mu pričamo zelene priče, imao fazu kad je u sve živo udarao glavom, te mu se to na kraju toliko svidjelo da se znao istrgnit iz ruku i otrčat do najbližeg drveta i udri čelom u koru, a najbolja provala mu je bila s nekih 5 godina: “Moš me tuć kolko oćeš, ja sam u pravu!”. Pod.

Odgovori
orka 14 siječnja, 2008 - 18:50

ja sam znam da sam mrzila, al bas ono mrzila, prezirala i najmrskije mi bilo ic u vrtic, sva ona uzasna pravila koja su postojala, ma ne zelim se ni sjecat! a spavanje u vrticu tek!?? ajmeeee ajmeee…..

Odgovori
Nemetz 14 siječnja, 2008 - 19:26

@ Talija: točno tako! ne jedanput sam vidio kako mrzovoljni roditelj ujutro u vretić dotegli klinca koji oe viroze ne može ni stajati, a na upit tete zašto je doveo bolesno dijete (sad, neke paze više neke manje, ali znam da u principu jako paze jer čim šmrkne ganjave telefonom da ga odvedemo), mrzovoljni obično odgovori:
“M’dajte, gospođo, pa malo šmrka, još je pospan.”
“vidi se iz aviona da je bolestan, zarazit će cijelu grupu”
“Gospođo, meni se žuri na posao!”
Doslovce sam dva puta to čuo. Ma stavio bih ga u pritvor za počinitelje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi, pa neka tamo hladi svoju žurbu, preko naših leđa. Jer nama ostalima se ne žuri, ma nee, ko šiša nas, našu djecu i poslove. Gospon sebičnjak jednostavno ne može prihvatiti da ima bolesnog klinca, jer mu to ometa planove…pih…

Odgovori
dida 14 siječnja, 2008 - 20:09

Ja kad Roka pitam kad će kakit u tutu, on jednopstavno odgovori – danas. I nikako. Svaka ćast Nemecovom malom, al čisto sumnjam da bi Roko to uspio u jaslicama. Mislim, ne znam kakvi su vama vrtići i jaslice gori u Zagrebu, al ode je jedna teta na 25 dice i obično je na rubu živčanog jer joj plaća ne prelazi 3 soma.

Odgovori
Zvrk 14 siječnja, 2008 - 21:56

Ovaj tvoj sin je bas pravi muskic, ni malo mira.

Odgovori
Nemetz 14 siječnja, 2008 - 22:07

@ dida: U Zagrebu ovisi od kvarta do kvarta, u Novom Zagrebu je kao kutija sardina, u Centru prorijeđeno i mirnije, jer živi najviše staraca. Naše tete ili dobro glume ili su stvarno dobre volje iako sumnjam da im je plaća veća ili djeca mirnija. Dapače, baš moj hiperaktivni Princ je jednu spremio na tromjesečno bolovanje, jer se spotaknula na njega i tresnula na pod tako da si je nagnječila kralježak i iščašila zglob. A iako sjedi na tuti cca 3 x puta dnevno uz relativno dobar utržak istovarenog materijala, još uvijek nažalost nosi pelene. Osim što je trenutno zima i ne možemo eksperimentirati s mokrim gaćama po cesti, lijen je reći na vrijeme da bi kakao & kahlica mu je zapravo mjesto zabave, čitanja (kao i odraslima) i gledanja telke, pa često kada ga nakon polusatnog “kakanja” obučemo, dovrši posao u frišku pelenu. Igre bez granica…

Odgovori
rudarka 14 siječnja, 2008 - 22:23

pošto sam dio svog go provela u gostima u zg (nećakinja ima nepunih 3 – znači “generacija”) mogu izjaviti sljedeće: uopće nije fora spavati u tuđem dnevnom boravku, kad dobiješ pišuljicu u vreći za spavanje i dudi u ustima u 6 ujutro (a ne radiš!!) i s njom gledati Spužvu Boba (koji je nasnimljen emisija po emisija), pa kad malkice kokneš – stiskaj daljinski… ufff… ubit ću Bracu! no da, i onda kroz dudu (i zube nejake) traži još da se stvar i poglasni… ja sam joj mrko odgovorila da nek bude sretna što uopće gleda (kao da ja tu nešto biram), a ne da još i Sob urla…. nakon ove epizode, slijedeći dan sam već spavala doma… He he.. Znam kad se treba povuć…

Odgovori
Genijalni ud 14 siječnja, 2008 - 22:49

Za jednu ribu ti si sretan čovjek ribafishe. A mali ti je već Zvijezda, pa ko ne zna malog Roka. Par se curica i interesira za njega, al ne daj mu mobitel, velika greška, meni je” netko” nabio 200 Kn raćuna.

Odgovori
voja 15 siječnja, 2008 - 00:13

Zanimljivo

Odgovori
Ribafish 15 siječnja, 2008 - 08:48

@genijalni, kakav mobitel? dok naraste, vec ce cipova za u uho bit!
@rudarko, djeca su u stvari divne igračke za jedno popodne!
@talija, nisu djeca nego starci, kao sto je reko nemetz. iako se zna nac i zlocestih teta, ko i menadzera, svecenika…
@marijo, ali to je kava koju je spremilo tvoje dijete! moras to popit!!!
@liftboje, taj ce u sabor…
@pero, ja se jos ne dam! beeeeelj!

Odgovori
porta 15 siječnja, 2008 - 23:14

skinuo si me ok, da znaš to sam trezan napisao!
dosadan si brate sa tom dečurlijom, kao i debili u vrtiču, moram slušat kad je ko srao, kad je ko jeo, kad je ko šta reko, kad je ko ……. ma jebe mi se brate !

Odgovori
Ribafish 16 siječnja, 2008 - 08:16

porta, stari, aj nemoj pliz onakve riječi više stavljat. vidiš kak sam ja presto psovat tjmjkubžj*”#$=%%&rac!!!

Odgovori
porta 16 siječnja, 2008 - 09:50

ok, šta češ kad nema reči!

Odgovori
moka 27 veljače, 2009 - 19:53

kako mogu to je ajme boze triba ih zatvorit aki vec nisu

Odgovori
moka 27 veljače, 2009 - 19:53

zanimljivo ali sramotno

Odgovori
moka 27 veljače, 2009 - 19:55

sory za ovo prvo nisan znala o ceme se radi.mali je so kjut

Odgovori
moka 27 veljače, 2009 - 19:57

ma zanimljivo ajte bok

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.