Tomislav Perko: Jedan dan u životu najpoznatijeg stopera, i danas cijenjenog barmena

by Ribafish
0 komentar

Nakon što je prstom prošao pola svijeta, o tome napisao knjige, smirio se sa suprugom u njihovom Roots baru ispod Uspinjače, o čemu sam već pisao, Tomislava sam nedavno sreo na snimanju za barmene humanitarce u zagrebačkom Gin Gardenu…

Kako imamo jako puno zajedničkih točaka, malo smo popričali i još sam mu morao postaviti par pitanja s glavnom temom – kako poslije corone. Dočekivanje odgovora se malo odužilo, ali eto Perka i novih koktela!

Tomo, žena radi sokove i zdrave napitke do pet, onda ti nastavljaš s koktel barom. Do prvog lockdowna je to funkcioniralo sjajno, ali kako je bilo nakon toga?

Da, taman smo planirali proslaviti prvu godišnjicu rada kad nas je zadesio prvi lockdown. Nije bilo lako, preživjeli smo, ljeto smo odradili odlično iako nije bilo gotovo ništa turista – i taman kad smo se spremali za prosinac i Advent, uslijedilo je novo zatvaranje, ovaj put na puna tri mjeseca.

Tomislav Perko, Roots: “Definitivno trebate probati naše sokove i koktele!”

Ali nismo se ni tu dali, i kako su 1.3. dopustili otvaranje terasa, tako smo se bacili punom parom na posao i, moram reći, ide nam bolje od očekivanog.

Jeste li što promijenili u poslovanju, jeste li se bacili na dostave kao i ostali?

Dostave su kod nas zaživjele samo u jednom aspektu – a to je dostava firmama koje odluče počastiti svoje zaposlenike s našim sokovima na tjednoj ili mjesečnoj bazi. Ostali vidovi dostave nam se jednostavno nisu isplatili, pogotovo zato jer je i jedna od poanti našeg bara, bilo u jutarnjoj “juice bar” ili popodnevnoj “cocktail bar” smjeni, doći do nas i pojesti zdravi doručak, popiti svježe cijeđeni sok ili na licu mjesta napravljen koktel.

Zadržali smo stare zaposlenike, zaposlili nove, tako da nam sad primjerice radi koktel majstor koji je između ostalog radio i u Noelu – tako da možemo reći da smo bolji nego što smo bili prije.

Koji su neki noviteti koje možemo probati u Rootsu?

U usporedbi s prošlim ljetom proširili smo ponudu opcija za doručak se nekoliko novih smoothie bowlova, zobenih kaši i sendviča, a i dosta smo izmjena napravili na koktel karti koju, uz 30-ak stalnih koktela, svaki tjedan nadopunjujemo s jednim koktelom koji se može probati samo ograničen period.

Stalna motivacija su nam naši gosti koji se konstantno vraćaju i žele isprobati nešto novo, ali i online recenzije na Tripadvisoru i Google-u gdje stojimo odlično i trudimo se zadržati taj rejting i visoka očekivanja koji gosti stavljaju pred nas.

Čujem da se sprema i nešto posebno u svibnju?

Dobro čuješ! Stalno smišljamo nešto novo tako da ćemo čitav svibanj, inspirirani cijepljenjem protiv COVID-a, imati Mjesec cijepljenja u Rootsu. Napravili smo četiri koktela koja smo nazvali po najpoznatijim cjepivima protiv COVID-a, a baziraju se na alkoholu koji dolazi iz zemalja odakle dolaze cjepiva. Svaki koktel će se posluživati sa špricom uronjenom u čašu, a gosti će dobivati i knjižicu cijepljenja gdje će moći voditi računa koje su doze i u kojoj količini konzumirali kod nas.

Naravno, o svim rizicima i nuspojavama će se moći konzultirati s našim osobljem.

Kako prognoziraš ljeto u Zagrebu?

Optimist sam – mislim da situacija kod nas ide na bolje, a vidimo i na našoj terasi da se turisti lagano vraćaju. Daleko je to od 2019. godine, ali mislim da će nam biti bolje nego lani. Još da nam daju da radimo iza 22, gdje bi nam bio kraj…

Ali čak i da ne bude bolje, na nama je da se prilagodimo i izvučemo maksimum iz čitave situacije.

Ne daj se care!

 

Za kraj, evo i recepta za obećani koktel!

PFIZERR by Arman Peran
Woodford Rye 50 ml
Jagermeister 10 ml
Pire breskva 10 ml
Limeta 15 ml
Firewater biter 1 dash

Roots bar, Zagreb, Tomićeva 5
http://www.roots.bar/
098 322 385
tomislav@tomislavperko.com
https://www.facebook.com/roots.zagreb

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.