Stručni skup “S pivarima, za pivare” okupio pivsku elitu u Karlovcu

U petak, 31. ožujka 2023. godine se na Veleučlištu u Karlovcu održao prvi stručni skup pivara s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “S pivarima, za pivare”

by Ribafish
0 komentar

Predsjednik Organizacijskog odbora dr. sc. Goran Šarić brojnim je okupljenim gostima u prelijepom striju karlovačkog Veleučilišta uputio par prigodnih riječi:

„Skup je prvenstveno namijenjen stručnjacima i zaposlenicima u pivarskom sektoru, bilo da se radi o velikim, industrijskim ili malim zanatskim pivovarama, a s ciljem njihove dodatne edukacije i napredovanja, interdisciplinarne razmjene znanja između domaćih i stranih stručnjaka te olakšavanje transfera znanja između industrije i obrazovnih i znanstvenih institucija.“

_autotone

Održano je pet predavanja koja su obrađivala različite teme – od higijene u pogonu, preko zbrinjavanja otpadnih tokova iz pivovare, pivarskih kvasaca, analitičke opreme za kontrolu procesa proizvodnje i gotovog piva do hmelja i proizvoda od hmelja. Sve teme su odabrane prema aktualnosti i s obzirom na potrebe i interese pivara, dok su angažirani predavači bili najbolji dostupni stručnjaci iz svojeg područja.

Osim edukacijskog aspekta, ova je manifestacija bila izvrsna prilika za upoznavanje, druženje, razmjenu ideja, ugovaranje poslova i slično. Od ukupno 140 prijavljenih sudionika, skupu je na kraju prisustvovalo njih oko 110, što se može smatrati vrlo dobrim odazivom. Od ukupnog broja, najviše je bilo stručnjaka zaposlenih u pivovarama (bilo manjm, zanatskim ili velikim, industrijskim). Osim njih, skupu su prisustvovali kolege sa drugih visokoškolskih i srednjoškolskih ustanova, predstavnici različitih tvrtki i dr. Većina sudionika je bila iz Hrvatske, ali ih je bilo i iz susdjenih zemalja (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija)

Inicijalne reakcije sudionika su bile izvrsne što je vrlo dobar poticaj da se ovakav skup opet organizira i održi. Sve dodatne informacije o skupu možete pronaći na linku: www.vuka.hr/pivari.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.