Stigao je Portugizac Selection – prvo mlado vino na tržištu!

Mlado vino Portugizac Selection predstavljen je u subotu u zagrebačkom Matisu. 

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Portugizac je suho vino, mekanog, tipično sortnog mirisa, ugodnih aroma i ugodne svježine, a patka, guska, krvavice i buncek jela su uz koja savršeno pristaje. Ovu sortu i robnu marku Zagrebačke županije pretežito ćete pronaći na obroncima Plešivice, u Jastrebarskom i okolnim mjestima.

„Cilj projekta je očuvanje tradicije, proizvodnja veće količine vina prepoznatljive i ujednačene kvalitete te lakši nastup na tržištu uz bolje postizanje cijene“ – istaknuo je Željko Gregorić, tajnik udruge koji je predstavio rad i djelovanje Udruge Portugizac Plešivica. Godišnje proizvode između 1500 do 2000 butelja istoimenog vina, a na tržištu se nalazi po cijeni od 35 kuna.

Degustaciju su pratili sirevi Udruge malih sirara zagrebačke županije „SIREK“ koja je osnovana prije 15 godina i okuplja 20 članova, od čega njih 12 ima mini sirane koje se nalaze širom Zagrebačke županije. Tajnica udruge Anđelka Pejaković, istaknula je da se udruga 2019. godine pridružila Festivalu Portugisca s promocijom raznih vrsta sireva.

Ove godine portugizac u čašama je pratio polutvrdi plešivički punomasni kravlji sir – čvrstog tijesta, svjetlo žute boje, čvrste kore boje slame te bogatog, punog, zrelog okusa i arome, kojeg proizvodi obitelj Šestak.

Petra Masnec, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Jastrebarsko, predstavila je prirodna bogatstva, atraktivne biciklističke te vinske ceste Plešivice. Uzvanike su uvodno pozdravili i Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika grada Jastrebarsko te Josip Kraljičković, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Bogati događaj upotpunjen je s poznatim domaćim i stranim skladbama, koje su maestralno izvodili harfistica Doris Karamatić i violinist Dragan Marinković.

Foto: Mario Poje

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.