Steel & Meat Beer & Burger Bar Varaždin: Fantastičan steam punk bar s još boljim burgerima!

Varaždin ne samo da ima prelijepo složen Advent s pratećim sadržajima, nego je bogatiji i za brutalno sređeno mjesto na samom korzu! Upoznajte Steel & Meat

by Ribafish
0 komentar

Ima nešto lijepo u tom oblikovanju željeznog otpada, kada se bezlična krama pretvara u neku vrst umjetničkog djela. Još kad te komade posložite duboko u neki skockani podrum, i unutra ubacite nešto žestice, craftova i jaku listu burgera, imate dobitnu kombinaciju bilo gdje u svijetu.

Ovoga puta, malu umjetničku meku u vidu steam punk bara pronašli smo u samom srcu Varaždina, dapače, u onoj kući koja se nalazi drito pored stejdža na Korzu!

Prostor je sjajan, taman, lagano scary, ali opet uzbudljiv, za sto sitnica za gledanje (rešetka s Golog otoka!), izrazito ljubaznim osobljem i još boljom pričom o burgerima. Velika pažnja pridodaje se detaljima pa je praktički sve brendirano – kutijice za burgere, drvene kutijice za beštek i salvete, ljuti umaci, vlažne maramice za ruke, odjeća, doslovno sve nosi logotip bara.

Za aperitiv vam ovdje nude uz tridesetak drugih rakija i likera, pelin za bogate, poznati francuski chartreuse, a onda i pivo kuće Steel Meat koji za njih radi Križevačka pivovara.

U ponudi žestina je  više od 15 vrhunskih whiskeya, desetak premium rumova i ginova,. Također tu je nekoliko domaćih craftova (trenutno Varionica, Gardia bezglutensko…) koje rotiraju s drugim kvalitetnim craft pivima ali i djelić segmenta (strani asortiman) pivovare Carlsberg. Što se vina tiče, tu je kupaža Pungračić za gemište i frankovka Belje za bambuse.

Ideju za uređenje vlasnik Robert Magić, inače event manager koji se u jednom trenutku zaljubio u food truckove i fast food, dobio je onog trenutka kad se htio smiriti na jednome mjestu i kad je kopajući po povijesti ovog prostora u srcu Varaždina, pronašao podatak da je tu davno prije bila željezara i mesnica, pa je okupio prijatelje, poznanike, radnike i prionuo na posao da bi se nakon godine dana od početka, 27. srpnja 2021. konačno i otvorili.

Iako su krenuli usred ljeta, brojka od 10.000 prodanih burgera u prva 82 dana od otvorenja dovoljno govore kako su se probili u sam vrh varaždinske ponude.

Za to su ponajviše zaslužni Alan Lovaković i Ivan Vresk, kuhari koji su danima i noćima zajednički pokušavali doći do savršene kombinacije. Stopostotno juneće meso (baby beef) nabavljaju od još jednog Križevčanina, Tihomira Smoljanca, odnosno Meat The Kinga, brioš je iz Sesveta od Miška, kojeg moram konačno više ići upoznati zbog svega što čini, a tu je i puno maslaca i njihovi specijalni kuhinjski umaci. Sve to rezultira izborom od čak devet burgera, a u pripremi je i pileći, logično – za najmlađu populaciju.

 I dok pizzaioli  prolaze dodatnu obuku kod Marina Vanjka i pripremaju se za vrhunske napolitane u sljedećoj fazi lokala, mi smo probali četiri njihova burgera i jako fine krumpiriće za prilog. E da, gemišt je stvarno sjajan, klizi sam tak, ali ipak bi se moglo razgovarati i o pokojoj butelji, ali o tome u drugoj fazi. Uglavnom, počeli smo s vizualnim winnerom, Squeezeburgerom, odnosno američkom forom u kojoj se ribani cheddar prepeče i onda stavi u sredinu burgera koji izgleda između Saturna i balerine. Kalorijska bomba, zakon!

Kako imaju dostavu dvaput tjedno, kažu da meso ne zamrzavaju, nego da je bublica uvijek spremna za pečenje. Svaka im čast na krupnoći mljevenja (osmica) i sočnosti, može se uživati i samo u mesu, ali u Red Head Pepperu je unutra i pečena paprika i njihov aioli umak te samo na jednoj strani pečena mozzarella!

Sweet onion se bazira na pekmezu od luka koji se dinsta jako, jako dugo i pritom popije litru plavca! Unutra ide i dosta timijana, muscovada (smeđi šećer) te domaćeg vrhunskog umaka za stvarno kompletan dojam. Za kraj, tu je i kruna svega, Dry Age Crispy King, 160 grama odležanog burgera u kombinaciji s, i dalje sjajnim, Miškovim briošem, iceberg salatom, bbq umakom… Još piva, prosim… Burgeri su kompletni, uredni, smisleni i ne pretrpani. Umjetničko djelo, u Zagrebu trenutno upadaju u top 5. Cijene su od 46-65 kuna.

Da zaključimo, Steel & Meat – Beer & Burger Bar vas poziva u svoj podrum, grijanu plastičnu kuglu (Igloo) u dvorištu i terasu na korzu (u proljeće kad zagrije), na stvarno vrhunske burgere. Varaždinska scena se tako nadograđuje i postaje sve zanimljivija ljubiteljima mesa i burgera, pa vas prepuštamo u stvarno dobre ruke i navijamo da zima bude blaga i bezbolna pa da u proljeće zamiriše cijeli Korzo. Od uređenja, usluge do krajnjeg produkta – čista petica. Vidimo se uskoro!

 

Steel & Meat – Beer & Burger Bar Varaždin
Trg Kralja Tomislava 4
https://www.facebook.com/SteelMeatBar
Mob. 099 233 2322
robert@showconcept.co

Radno vrijeme:
Pon-čet od 12.00 – 23.00,
Pet-sub od 12.00-00-00
Nedjeljom odmaraju

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.