St. Martin’s: Pivo nastalo suradnjom pivovare Lepi Dečki i Termi Sveti Martin

by Ribafish
0 komentar

U jeku neizvjesnog ljeta LifeClass Terme Sveti Martin i pivovara Međimurski Lepi Dečki osmislili su novo pivo. Prvo je to pivo nastalo u suradnji neke hrvatske craft pivovare i jednog hotelskog resorta, odnosno termi. Proizvedeno u stilu „Kölscha“ pivo St. Martin’s je postalo most i još čvršća poveznica međimurske craft pivovare i termi, pokretača turizma u Međimurju.

Stilski definirano kao „Kölsch“, geografski unikatan stil piva proizvedenog u okolici Kölna u Njemačkoj, St. Martin’s je tako postao jedinstveni proizvod u Međimurju i Hrvatskoj.

St. Martin’s je zlatni ale, lagano i iznimno pitko. Pivo ima temelje od pilsner slada, carapilsa i malo pšenice. Hmelj je njemački Hallertau blanc, no tek minimalnih pola grama po litri što nam daje samo 18 jedinica gorčine. Za fermentaciju je zaslužan Lallemandov kölsch kvasac za do 4.5% alkohola. Proizvedeno po pravilima Reinheitsgebota, njemačkog zakona o čistoći piva logičan je stil za produljenje dugogodišnje suradnje LifeClass Termi Sveti Martin i pivovare Međimurski Lepi Dečki. Terme Sveti Martin godinama već surađuju s manjim dobavljačima, lokalnim proizvođačima i potiču proizvodnju i plasman kvalitetnih proizvoda na tržište u svom termalnom kompleksu.

„Suradnja s malim dobavljačima i proizvođačima je u srži poslovanja LifeClass Termi Sveti Martin. Već pune tri godine, od početka njihove proizvodnje, prezentiramo i nudimo portfolio craft pivovare Međimurski Lepi Dečki“ rekao je Igor Nekić, direktor Termi i dodao: „Stvaranje novog, zajedničkog, brenda produbljuje već ionako odlične veze pivovare i termi i doprinosi stvaranju dodatne vrijednosti, ali i turističkoj kvaliteti Međimurja. Za posjetitelje i turiste pripremamo 2000 litara piva mjesečno ovog odličnog piva s našim specijalnim termalnim dodirom, a pivo ćete moći potražiti i diljem Međimurja i Hrvatske kao St. Martin’s!“

Međimurje u 2020. se pokazuje kao turistički hit čemu pridonose i konkretni brojevi, posjeti i noćenja, ali i turistička potrošnja. Pivo iz pivovare Lepi Dečki nezaobilazan je poklon i proizvod za sve posjetitelje Međimurja i kao takvo zasigurno „daje više“.

„Pivovara je u 2020. krenula s novom investicijom, vlastitom zgradom, proširenim kapacitetima i željom za rast i širenje portfelja piva i komplementarnih proizvoda“ rekao je Danijel Radek, direktor pivovare Međimurski Lepi Dečki. „Suradnja s termama Sveti Martin odlična je prilika i za nas da pokažemo kvalitetu i mogućnosti koje nudimo.“

Početkom drugog kvartala 2020. Lepi Dečki preselili su u vlastiti, novi, pogon u Mihovljanu kraj Čakovca čije se službeno otvaranje tek očekuje. Povećanje proizvodnih kapaciteta na čak 500 hektolitara mjesečno, izgradnja i opremanje vlastitog laboratorija i širok portfelj pivskih proizvoda garancija su međimurske kvalitete, ali i zalog za budućnost ne samo u ugostiteljskom, već i u turističkom i proizvodnom aspektu. Pivovara Međimurski Lepi Dečki i „lepi dečki“ imaju velike planove i ne sumnjaju da će se za njih čuti i još više i glasnije.

St. Martin’s pivo možete pronaći i u bocama, kao i točenu verziju već od ovog tjedna diljem Hrvatske u odabranim dućanima, ugostiteljskim objektima, ali i u Termama Sveti Martin i u restoranu Stari Hrast.

www.lepidecki.com

www.termesvetimartin.com

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.