Spare RIBS Grill: Naručite dry ageane steakove u vaš dom!

by Ribafish
0 komentar

Nedavno smo posjetili Rudeš, i umjesto da gledamo ragbi ili nogomet, u restoranu u sklopu igrališta – pojeli jako dobar steak. Spare RIBS Grill usto ima i još dobrih vijesti!

Naime, kako nam je rekla njihova jako, jako zgodna direktorica marketinga Štefica Vargek, došli su do sljedećeg zaključka:

“Potaknuti trenutnom situacijom i činjenicom da smo zatvoreni, odlučili smo se na dostavu sirovih steakova. Željeli smo našim gostima, a i onima koji će to tek postati, pružiti mogućnost da u vlastitom domu pripreme odrezak gotovo dobro kao što ga mi pripremamo. U ponudi imamo četiri vrste steakova – Ramstek, Chicago steak, T-bone steak i Ribeye steak.

Meso je vrhunske kvalitete, naravno. Svi osim Chicago steaka odležavaju minimalno 28 dana, u posebnom frižideru, u strogo kontroliranim uvjetima – tzv. Dry aged steakovi. Meso zrije na strogo kontroliranoj temperaturi i vlažnosti, a kontrolira se i cirkulacija zraka kako bi se u konačnici razbila vezivna tkiva mesa i kako bi ono postalo mekano.

Chicago steak izdvaja se od ostalih prema metodi zrenja. Za razliku od ostalih, kod Chicago steaka koristi se metoda tzv. mokrog zrenja. Meso se vakuumira i također odležava u strogo kontroliranim uvjetima.”

Štefica nam je u dogovoru sa svojim kuharima dala i savjet kako ispeći savršeno meso:

“Odležano meso nema potrebe marinirati. Ako meso nije odležano, onda je dobro marinirati ga 24 sata prije, no, kod Dry Aged steakova nema potrebe za time. Ono što je bitno jest da grill tava bude dobro ugrijana, odnosno vruća. Meso prije pečenja treba držati na sobnoj temperaturi nekih sat vremena prije pečenja. Nakon što se odrezak ispeče po želji ,,gosta“, bilo bi dobro pustiti ga desetak minuta da ,,odmori“, kako bi meso odradilo svoje i pustilo višak vlastitog soka. Nije potrebno motati ga u foliju.

Da je odrezak gotov možemo odrediti ili vremenski, prateći duljinu pečenja ili pak termometrom – što je najbolja opcija. Ovisi o tome želimo li da odrezak bude pripremljen rare, medium ili well done.

Rare: 3 minute s jedne strane, 2 minute s druge strane / 46-48 C
Medium: 5 minuta s jedne strane, 3 minute s druge strane / 54-57 C
Well done: 7 minuta s jedne strane, 5 minuta s druge strane / 65-66 C”

Kasandra se poigrala i uz T-bone steak ispekla klasične ličke pole krumpira sa špekom. Zaboravili smo na coronu na par sati, vjerujte mi…

Meso se iz RIBS-a može naručiti pozivom na broj 01 3861 919, upit se može poslati na info@spareribsgrill.hr, a kontaktirati ih možete i putem društvenih mreža (Facebook i Instagram).

“Tu smo za sve informacije o gramaži i savjete kako pripremiti odreske.” dovršava Štefica, a na vama je da boljoj polovice recimo za Valentinovo ispečete steak u obliku srca? Samo predlažem…

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.