Škrlet tasting – pronađite svoje idealno ljetno vino

Od 3. do 5. lipnja u Ivanić-Gradu će se održati ŠkrletOVO - manifestacija koja se održava u organizaciji udruge Škrlet i Turističke zajednice Ivanić–Grada, a pod pokroviteljstvom Grada s ciljem promocije autohtone moslavačke sorte vina škrlet

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Vrlo cijenjeno i traženo moslavačko vino, Škrlet, uzgaja se na samo stotinjak hektara i spada u najrjeđe hrvatske autohtone sorte. Proizvođači okupljeni u Udrugu škrlet Moslavina i Udrugu PO Škrlet na manifestaciji će promovirati svoje vino berbe 2021. Predstavit će se 8 moslavačkih vinara: Jaram, Miklaužić, Mikša, Lagena, Trdenić, Florijanović, Voštinić-Klasnić i Kezele.

Cilj manifestacije je promocija škrleta, popularizacija ove autohtone moslavačke vinske sorte i idealnog  osvježavajućeg vina za vruće ljetne dane. Posjetitelji kroz kušanje, razgovor i druženje s vinarima imaju idealnu priliku za bolje upoznavanje ove autohtone sorte.

U subotu, 4. lipnja, glazbeni program će obogatiti Pepi Jogarde, posjetitelji će moći birati između nekoliko street food punktova, a ove će godine voditelj biti zabavni Mario Petreković. Uz ŠkrletOVO će se održavati i Obrtnički sajam na kojem će 30-tak obrtnika iz Ivanić-Grada i okolice ponuditi svoje rukotvorine.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.