Saznajte kako je Riedel napravio čašu za istarsku malvaziju!

by Ribafish
0 komentar
Riedel

Ove srijede slobodno možete pogledati kako je došlo do toga da jedna od najpoznatijih hrvatskih sorti dobije i svoju čašu! Mislim, nemreš malvaziju pit iz onih kriglica od senfa, helou! Uključite se zato u razgovor na Instagramu s Maximilianom Riedelom, Frankom Kozlovićem i Tomislavom Tuđenom i naučite nešto stvarno zanimljivo…

 

Službena objava:

Riedel je najpoznatiji proizvođač vinskih čaša u svijetu. Radi se o tvornici s tradicijom dužom od 260 godina, a trenutno joj je na čelu Maximilian Riedel, predstavnik 11. generacije obitelji. Ono što ih čini najboljima i najpoznatijima u ovoj branši je činjenica da su prvi otkrili da oblik čaše utječe na okus vina kojeg iz nje pijemo. Tako da danas u svom portfoliju imaju specijalizirane čaše za sve najpoznatije vinske sorte kao što su riesling, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir…

Riedel

Velika nam je čast da je u to društvo ušla i jedna hrvatska sorta, malvazija istarska, a za koju je Riedel kreirao čašu 2013. godine. Nju je na, tada jubilarnoj, 20. Vinistri predstavio tadašnji prvi čovjek firme, Georg Riedel, Maximilianov otac. Iako se to tada činilo neizvedivo, projekt je ostvaren zahvaljujući firmi Miva d.o.o., uvozniku Riedela te nekolicini istarskih vinara koji su ga podržali od samih početaka.

U doba situacije koja nas je zadesila posljednjih nekoliko mjeseci, Maximilian Riedel pokrenuo je zanimljiv projekt na Instagramu. Jednom tjedno ima razgovore uživo s ponajvećim imenima iz svijeta vina. Sugovornici su mu dosad, između ostalih, bili i Olivier Krug, cellar master Dom Perignona Vincent Chaperon, obitelji Gaja i Frescobaldi, Veronique Drouhin.

Dobro došli na Festival traminca u Iloku!

I ovdje je Hrvatska našla svoje mjesto tako da nas sljedeći tjedan očekuje Instagram razgovor uživo između Maximiliana Riedela, ponajboljeg hrvatskog vinara Franka Kozlovića i Tomislava Tuđena, izvršnog direktora Mive i koordinatora projekta čaše za malvaziju.

Kako je čaša nastala, tko je sve sudjelovao te kako je na kraju od nečega što je bio lokalni projekt završila u cijelom svijetu, saznajte u srijedu, 24. lipnja u 18 sati na Instagram kanalima @riedel_official i @mivagalerijavina.

 

PS update: Zajedničko gledanje je ipak odgođeno jer se ljudi odgovorno drže mjera koje sada opet s porastom Covida 19 dolaze, tako da svatko gleda sam na svojem instagramu.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.