RECI Božić: Prvi održivi Božić u Zagrebu, sjajna ekološka priča ispred hotela Esplanade!

by Ribafish
0 komentar

Zagreb je krcat kućicama, pričama, glazbom i ljudima koji vrludaju ususret Novom ljetu. Neka su mjesta više, neka manje posjećena, a ja vas od srca zovem da budete dio jedne prekrasne priče, prvog održivog Božića u Zagrebu.

Imaju sjajnih rakija Magdić, Zmajskog piva i svakojake hrane, pa prije nego odete na klasična mjesta, posjetite i ovo, odmah ispred najljepšeg hotela u regiji!

Evo i službene objave:

Istražujući različite materijale te mogućnosti ponovne upotrebe, Udruge Priroda za sve prihvatila se organizacije prvog održivog Božić u Zagrebu – RECI Božić.

Cilj događanja je potaknuti posjetitelje na odgovorno ponašanje prema okolišu u božićno vrijeme kada se stvaraju velike količine otpada. Vlastitim primjerom želimo pokazati kako Božić može biti bajkovit i ako se koriste stari predmeti koji nerijetko svoje mjesto umjesto kao božićna dekoracija pronađu u spremniku za otpad.

Ugostitelji, koji su smješteni u posebno dizajniranim adventskim kućicama, a koje su naslovljene stihovima nekih od najpoznatijih božićnih pjesama, koriste biorazgradiv pribor za jelo. Uz to, piće osim u biorazgradivim čašama i elegantnim staklenim teglama poslužuju i u autohtonim hrvatskim bukarama u modernoj izvedbi.


U sklopu manifestacije na Trgu A. Starčevića postavljena je i prva božićna recikliranu šuma u Hrvatskoj na kojoj su marljivo radili učenici osnovnih i srednjih škola.

Posebna atrakcija bit će tzv. solarni Christmas star wall koji je mjesto za fotografiranje.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.