Radionice vino i ples: Naučite plesati i piti uz taktove i okuse zemalja svijeta!

by Ribafish
0 komentar

Većina nas će spojiti vino i ples na pripito skakutanje na “Oh Suzanna” pri kraju seoske svadbe, ali Sandra Krznarić je razmišljala puno dublje i odlučila realizirati sjajne radionice u kojima ćete doživjeti puno više.

Naime, osim što vodi svoju plesnu školu, ova je mlada žena u suradnji s vlasnicom sve popularnijeg boutique vinskog bara Pupitres, Jelenom Šimić Valentić, pokrenula i vinsko plesne večeri, od kojih na prvu možete doći dan uoči Valentinova! Ima li boljeg dara za vašeg dečka koji uporno izbjegava tu temu? Ne mislimo pritom na vino…

Upitali smo Sandru, kako je došla na tu ideju i što nas sve čeka u budućnosti:

Sandra, otkad se baviš plesom?
Plesom… ima godina (smijeh), Plesna škola bio je logičan izbor nakon školovanja. Međutim trebalo je osmisliti alate i načine kako pomoći ljudima da u 5 do 12 nauče plesati, a istodobno predstaviti nešto novo i drugačije od ostalih.

Što sve postoji u tvojoj plesnoj školi?
Za svakoga ponešto! Od klasike kao što je prvi ples za mladence, radionice DANCE & WORK koje zaposlenicima tvrtki omogućavaju da istovremeno plešu i rekreiraju se na radnom mjestu. Tu je i DANCE FITNESS program gdje se prije svega pošteno oznojimo bilo da ste solo ili u paru. Programom FOLKLOR pak njegujemo hrvatsko nasljeđe i tradiciju.

Možemo li se mi aritmični kilavci također uključiti u neki program?
Apsolutno! Preporučujem naše radionice vina i plesa za one kojima treba dodatni motiv, a za one hrabre tu su Dance fitness i Folklor.

Kako si se spojila s Jelenom?
E to je priča… Jelena i ja smo se upoznale jedno ljeto ploveći na dva brodića s Lošinja prema otoku Susku, uz čašu pjenušca prema preporuci Jelene. Sve ostalo je povijest…

Kako će izgledati jedna plesno vinska večer?
Jelena će prezentirati tematska vina na svoj jedinstveni način te našim gostima prenijeti svoja iskustva i znanja o izabranim sortama. Izbor vina diktira izbor plesa, polaznici će savladati osnovne korake i gibanja zadanog plesa na jedan specifičan način koji će ih uvjeriti da ples nije kompliciran. I to naravno sve kroz dobru zabavu i smijeh.

Otvarate s Tangom?
O da i to argentinskim! Radi se o vinima Argentine koje smo logičkim slijedom spojile s argentinskim tangom.

Hoće li biti i hrvatskih regija?
Imamo u planu… npr. radionicu slavonskih vina i Šokačko kolo. (smijeh)

Je li rezervirano za parove, ili ima mjesta i za solo igrače?
Kod nas su svi dobrodošli!

Koja će se vina piti, hoće li biti štogod za prezalogajiti?
Nema vina bez dobre klope. naravno da ćemo pripremiti ukusne zalogajčiće

VINA ARGENTINE
Proizvodnja vina u Argentini traje više od 450 godina, te broji više od 1500 vinarija, od kojih je gotovo većina smještena u samoj Mendozi. Mendoza je najveća vinarska pokrajina Argentine (velika je gotovo kao Njemačka), smještena zapadno od glavnog grada Buenos Airesa. Vinogradi su rasprostranjeni na više od 160 000 hektara površine. Vinove loze sazrijevaju u pravim pustinjskim uvjetima, a uspijevaju dati grožđa vrhunske kvalitete samo zbog dva Bogom dana uvjeta – visokih nadmorskih visina i prirodnog natapanja površine zemlje prilikom rastapanja snijega s planina. Inače bi se vinova loza vrlo brzo osušila. Kad se spomene Argentina, prva pomisao Jeleni se veže uz crvenu sortu grožđa Malbec, najvažniju sortu grožđa u Argentini. Druga po važnosti je crvena sorta Bonarda.

Vina od Malbeca su duboke ljubičaste boje, puna vina, snažnog tijela, vrlo voćna,koncentrirana, bogata, začinjena. U čaši se mirisi kreću od kupine, šljiva, crne trešnje, pa starenjem sve do kakaa, dima i slatkastih začina. Voli hrast. Gotovo je baršunaste strukture i posebne elegancije kada je u punoj formi. Ako volite snažna, moćna, duboka vina, onda je Malbec pravo vino za vas.

Koliko to uopće traje, kakav je dress code?
Trajanje tematske radionice je cca 180 minuta, dress code: udobne cipele bez gumenog potplata.

Gdje se prijaviti i kolika je cijena?
Detalji na www.pupitres.hr i www.sandrarescue.dance
Prijave na jelena@pupitres.hr ili pupitres@pupitres.hr
Cijena je 450 kn / po sosobi

Što bi poručila za kraj neodlučnim čitateljima?
Plesati može svatko… a uz vino još i lakše!

Vidimo se!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.