Put do okusa Krka: Nemojte dizati frku, provedite vikend na Krku!

by Ribafish
0 komentar

Put do okusa Krka je promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka kojoj je cilj predstaviti jesensku ponudu restorana, konoba i kušaone na području i okolici grada Krka. A ako vam je usput, posjetite i Rivicu u nedalekim Njivicama!

Dani lignji u Rivici u Njivicama na Krku!

Službena objava

Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka – Odličan početak gastronomske akcije

Protekloga vikenda započeli smo s gastronomskom kampanjom Put do okusa Krka, s ciljem predstavljanja jesenske ponude restorana, konoba i kušaone na području i okolici grada Krka, tijekom listopada i studenog.

Prvom vikendu promotivne akcije pridružili su se kušaona Magriž, konoba Marija, konoba Pud Brest i konoba Ivinčić, a sada su se toj listi pridružili i restoran Casa del Padrone, konoba Šime, Kuća krčkog pršuta Žužić te Caffettaria XVIII.st.

Zavidnoj listi gastronomskih delicija napravljenih od izvornih krčkih sastojaka, poput šurlica s gulašom, juhe od domaće tikve, presnacu, krčkoj pečenoj janjetini s krumpirom, makarunima na brudet (hobotnica, lignja, sipa), „Male miće s koće“ – male pržene lignje ili ribi u krušnoj peći s krumpirom, piti od skute, palačinkama sa skutom i marmeladom od smokava, pridružila su se i nova jela.

Evo samo nekoliko primjera novih delicija u kojima možete uživati: biftek natur, rib eye steak domaći simentalac odležan u dry ageru minimalno 40 dana, fiorentina steak (svi steakovi začinjeni su mladim maslinovim uljem 2020. godine, OPG Jurešić i u ponudi su u pola cijene), kvarnerski škampi sa žara ili na buzaru, jadranske lignje kuhane u vinu sa krumpirom, šurlice sa škampima i blitvom, pašteta od krčkog pršuta, maneštra s krčkim pršutom, makaruni sa žgvacetom od krčkog boškarina, šurlice s kozicama i krčkim pršutom te slatke delicije poput krčke kneginja i čitavog mnoštva drugih slastica koje Caffettaria XVIII.st. nudi u pola cijene!

OPG Magriž bavi se proizvodnjom krčkog sira od 1984. godine. Poznat je po svojim patentiranim vrstama ovčjeg sira – Črnom i Zelenom bodulu (sirevima koji su dozrijevali umotani u lišće oraha, odnosno mješavinu domaćeg začinskog bilja) i siru Magriž.

Krčki pršut prvi je hrvatski proizvod zaštićen u EU, nasoljen samoniklim začinskim biljem s otoka Krka, ne dimi se, sazrijeva u koži i, naravno, suši se na krčkoj buri!

Krčka kneginja autentična je krčka slastica, nastala koristeći namirnice koje su se tradicionalno koristile u kuhinji na dvoru Frankopana. Torta je inspirirana vjenčanjem Dorotee Blagdanske i Nikole Frankopana koji su se vjenčali u Vrbničkom polju u drugoj polovici 15. stoljeća.

Krčko maslinovo ulje zaštićeno je oznakom izvornosti EU 2016. godine. To je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno izravno iz ploda masline od autohtonih krčkih sorti maslina poput Debele, Naške, Rošulje i Slatke, a koje moraju biti zastupljene pojedinačno ili zajedno u najmanjem udjelu od 80%.

Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka

Otok Krk riznica je autentičnih delicija kao što su krčki sir, pršut, janjetina, šurlice, maslinovo ulje i žlahtina, a ove jeseni osigurat ćemo vam mogućnost uživanja u ovim specijalitetima upravo tamo gdje nastaju.
Tijekom listopada i studenog upoznat ćemo vas s jelovnicima prepunim namirnica otočkih proizvođača koji spajaju već poznate okuse otoka u novu gastronomsku priču.

Jesti lokalno znači razumjeti da najbolji okusi dolaze upravo iz mjesta gdje se u tom trenutku nalazite. Jesti lokalno znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela. Upoznajte okuse u kojima uživate tako što ćete upoznati njihovu povijest i njihove korijene. U suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj!

KUŠAONA MAGRIŽ
Lakmartin 40b, 51517 Kornić
Tel: 098 925 1625
Pon – Sub: 09h – 22h
Ned: 10h – 22h

KONOBA PIZZERIA MARIJA
Gušternica 53, Vrh
Tel: 051 865 270
Pon – Ned: 10h – 24h

CASA DEL PADRONE
Šetalište sv. Bernardina bb, Krk
Tel: 051 222 128
Pon – Čet: 08h – 22h
Pet – Ned: 08h – 24h

KUĆA KRČKOG PRŠUTA
Vrh, Bok od Brozića 40, 51500 Krk
Tel: 051 686-098
Radno vrijeme (listopad):
Pon – Uto: 12h – 21h
Pet – Ned: 12h – 21h
Radno vrijeme (studeni):
Pon – Uto: 12h – 21h
Čet – Ned: 12h – 21h

KONOBA PUD BREST
Milohnići 54, Milohnići
Tel: 091 1862 111
Čet – Ned: 12h – 22h

KONOBA PIZZERIA IVINČIĆ
Skrpčići 45a, Skrpčići
Tel: 051 863 152
Pet – Sub: 12h – 24h
Ned: 10h – 24h

KONOBA ŠIME
Obala hrvatske mornarice 3, Krk
Tel: 098 327 826
Radno vrijeme (listopad):
Pon – Ned: 10h – 21h
Radno vrijeme (studeni):
Pet – Ned: 10h – 21h

CAFFETTARIA XVIII. ST.
Vela placa 1, Krk
Tel: 099 702 2727
Pon – Čet: 08h – 22h

Pet – Ned: 08h – 24h

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.