Presica povodom završetka treće faze projekta RokOtok i najava novih akcija

U zagrebačkom Vintage Industrial Pubu održana je press konferencija povodom završetka treće faze plivanja projekta #RokOtok do svih 50 hrvatskih naseljenih otoka

by Ribafish
0 komentar

Zagreb, 30.9.2022. – Okupljene uzvanike i novinare ovog je petka u popularnom zagrebačkom Vintage klubu ispred Udruge RokOtok pozdravio predsjednik iste, profesor geografije i food bloger Domagoj Jakopović Ribafish.

Pedesetak prisutnih gostiju je kroz filmove, slike i prezentaciju saznalo kako je projekt #RokOtok proveden na posljednjih 17 od 50 otoka, odnosno kako je bilo plivati, spajati ljude i otoke, držati predavanja, čistiti plaže i družiti se s više od 2.200 djevojčica i dječaka od Vira do Krka.

Kroz srpanj 2022. godine, posada na brodu i pridruženi članovi Udruge na kopnu u suradnji s Turističkim zajednicama, Ministarstvima, Lučkim Kapetanijama i Upravama, Crvenim Križem, Policijom i svim drugima s kojima su se susretali i komunicirali tijekom putovanja, ostvarili su brojne prekrasne trenutke i ljudima još više uljepšali vrijeme provedeno na najljepšem moru svijeta.

Sveukupno, kroz tri godine projekta (jedne godine se nije plivalo zbog lockdowna), svoje je vrećice s poklonima na javnim okupljanjima dobilo preko 6.000 djece na 54 predavanja na svih 50 naseljenih otoka. Preplivano je više od 210 kilometara; s Ribafishom je plivalo više od 200 ljudi, a najdulje dionice su bile one Mljet – Korčula i Hvar – Vis, kada se plivalo i više od 18.000 metara.

Ribafish je tijekom presice naglasio kako je neopisivo zahvalan svima koji su na bilo koji način podržali i dalje podržavaju ideju RokOtoka i podsjetio da je najbitnije da ispunjavamo obećanja koja smo dali i da sa što većim žarom krenemo u prirodu kako bismo sačuvali naš jedini planet od prekomjernog zagađenja.

„Za hladniji dio godine planiraju se posjete školama na kontinentu, akcije čišćenja i velika akcija posjeta svim školama na otocima uz predavanja, poklone i akcije čišćenja, a za rujan 2023. i projekcija dokumentarnog filma RokOtok te promocija knjige „RokOtok – Plovidba jednog obećanja“.“ Završio je Ribafish, koji je zbog puknuća tetive bicepsa desne ruke, kako je sam naglasio, još koji mjesec – „van pogona“.

Udruga se još jednom zahvaljuje svim sponzorima, donatorima i „Malim ljudima“ bez kojih projekt #RokOtok ne bi bilo moguće izvesti. Još jednom dubok naklon: Sportvision Hrvatska, RBA, HTZ, Rio Mare, Hyundai, Adriatic Osiguranje, Offertissima, UHU, Procter&Gamble, Boris Šuljić Boškinac, Olival, Školska Knjiga, Rubor Autoservis, Filburg, Vintage Industrial Bar, Pivnica Medvedgrad, Insako, Pašmanero, Lareto Food, Offset hr, i brojni drugi…

O novim informacijama i najavama, više u siječnju 2023.

 

Udruga RokOtok
Domagoj Jakopović Ribafish
mail: ribafish@gmail.com
https://www.facebook.com/udrugaRokOtok/

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.