Pivska milja se vraća u Zagreb!

Nakon dvije godine, metropola opet ima zvaničnu utrku u kojoj treba i trčati i piti!

by Ribafish
0 komentar

Mnogi kažu da nema boljeg osjećaja nego otrčati ili isplivati dobar trening ili utrku, a zatim popiti kvalitetno hladno pivo. Slažemo se s time, ali u ovoj utrci čeka vas malo drugačiji koncept – naime na Beer mileu možete provjeriti kako to dvoje ide zajedno.

Generalni sponzor ovogodišnjeg izdanja je Pivnica i pivovara Mlinarica, a utrku organiziraju Atletski Klub Sljeme i Race Mango! Kako sam i sam preživio jednu pivsku milju, a jednu i vodio u The Garden Brewery, zanimalo me što se u međuvremenu promijenilo i o čemu se uopće radi…

Dragi Ivane, reci nam tko si i zašto radiš Pivsku milju?

Pozdrav, ja sam Ivan Borić, odgovoran za razvoj projekta Race Mango. U razgovoru s Erikom Lukšićem, koji vodi ISTRun Eat Drink, došao sam na temu Pivske milje. Erik ove godine organizira Beer run u Svetvinčentu te Beer mile u Vodnjanu pa se potegnulo pitanje zašto nema Pivske milje u Zagrebu. Par dana kasnije razgovarao sam s Draganom Jankovićem, predsjednikom Atletskog kluba Sljeme čiji sam član, a koji je već organizirao Pivske milje u Zagrebu. Brzo smo postigli dogovor i krenuli s organizacijom.

 

Koja je povijest ove utrke, i kada je došla do nas?

Pivska milja potječe iz Kanade, gdje je nastala 1989. godine među sveučilišnim trkačima. Brzo su uspostavljena pravila koja uključuju konzumaciju jednog piva prije svakog od četiri kruga trčanja (ukupno četiri piva i četiri kruga). Prve neslužbene pivske milje u Hrvatskoj su organizirane prije dvadesetak godina, a AK Sljeme ju je organiziralo 2015. godine. Pošto si sudjelovao iz prve ruke znaš kako je bilo 🙂

Utrka s pivom: Kako sam preživio Beer mile

Kad se sjetim… Tko je svjetski rekorder u svijetu, a tko kod nas u obje konkurencije?

Svjetske rekorde drže Corey Bellemore iz Kanade s rezultatom 4:28.1 te Shelby Houlihan s rezultatom 5:43.8. U Hrvatskoj službeni rekord na prvenstvu drže Andrej Gužvinec – 6:52.90 te Kimberly Pašalić – 6:56.86. Na našoj utrci vjerojatno neće biti oboreni rekordi, ali dobra zabava je zajamčena.

Gdje su se do sada održavale utrke, gdje će se sad, i otkud tolika pauza?

Nedavno su organizirane pivske milje u Kutini i Križevcima, a ove godine će još biti u Zagrebu, Križu, Vodnjanu, Varaždinu, Bjelovaru, Šibeniku… To dokazuje da postoji interes pa smo ju odlučili vratiti. Pozivamo sve trkače, pivoljupce i navijače da nam se pridruže 22.6. na Savskom nasipu ispod Hendrixa.

 

Što su nam spremili sponzori, koje će se pivo piti i koja količina?

Htjeli smo promovirati i podržati male pivovare pa nam je glavni sponzor Pivnica i pivovara Mlinarica koja već godinama u svojoj ponudi ima tradicionalna jela i odlične pive. Pit će se Czech Style Lager, osvježavajuće, lagano i pitko pivo. Prije svakog kruga individualci će popiti 0,33l, a u štafeti će svaki član popiti 0,5l.

Kotizacija je 15 eura. U startnom paketu se nalazi pamučna majica s vizualom utrke, pivo za utrku i suvenir pivovare, a moguće je da će se naći još par sitnica.

 

Kakve su nagrade, kakav popratni program?

Nagrade su poklon paketi Mlinarice te besplatna kotizacija za BEERA FESTIVAL u Vodnjanu 2.8.2024. za pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nakon utrke sudionike i njihovu pratnju očekuje DJ party.

 

Koja je filozofija natjecanja i hoće li ovo biti redovito?

Filozofija natjecanja je dobra zabava i fina piva! Natjecateljski duh uvijek postoji, ali naglasak je na druženju, trčanju i uživanju u pivu. U planu za iduću godinu je organizacija Pivske lige na razini Hrvatske u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i malim pivovarama, a sve će to biti na Race Mango platformi (prijave, rezultati, galerije, statistike…).

 

Kada ćete napraviti plivačku milju?

Preko Race Mango platforme moguće je organizirati outdoor natjecanja poput plivanja. Ako se želiš okušati kao organizator, spremni smo ti pružiti podršku u realizaciji te ideje! 🙂

Za kraj, da ponovim, pozivaju se sve entuzijasti, trkači i ljubitelji dobre zabave da se pridruže! Čak i oni koji se ne natječu… Link na događaj i prijavu: https://racemango.com/…/zagrebacka-pivska-milja-2024-06-22

 

Sretno!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.