Otvorena Slovenija čeka hrvatske goste

Slovenci priželjkuju povratak na brojke iz 2019. godine, a ponudama aktivnog turizma planiraju privući i brojne nove goste iz Hrvatske

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
U organizaciji portala Relaxino, u Zagrebu je održano već tradicionalno okupljanje slovenskih i hrvatskih poslovnih turističkih subjekata. Svoju ponudu predstavilo je više od 30 slovenskih destinacija, od hotela preko skijališta do raznih drugih atrakcija, a posebno se ovom prilikom predstavilo Udruženje Slovenskih Termi i destinacija Rogaška Slatina.

Jožica Bračun Bokor, zamjenica slovenskog veleposlanika u Hrvatskoj pozdravila je okupljene sudionike i izjavila da se nada da će ovo otvaranje granica potaknuti hrvatske goste da se u velikom broju odluče posjetiti brojne slovenske destinacije. Livija Kovač Kostantinovič iz Slovenske turističke organizacije je naglasila da je već prošla godina u odnosu na svima tešku pandemijsku 2020. godinu, donijela bolje rezultate, ali je u njoj broj dolazaka bio 30% manji u usporedbi s 2019., dok je za razdoblje od siječnja do ožujka ove godine razlika već manja i iznosi 20% što je razlog za optimizam i nadu da će ova godina biti bolja i da će se brojke vratiti na one iz zadnje predpandemijske godine, a kad se to postigne, sljedeći je cilj rasti i novim ponudama kojima je sada u fokusu aktivni turizam, privlačiti različite ciljane skupine gostiju iz Hrvatske.

Individualci željni adrenalina, obožavatelji odmora u prirodi, obitelji s djecom – samo su neke od ciljanih skupina gostiju kojima Slovenija kao zelena i održiva destinacija puno može ponuditi.

Hrvatski gosti se najčešće odlučuju za odmor u slovenskim planinskim destinacijama, u velikom broju posjećuju i Ljubljanu i Bled, a već godinama ulaze i u top 5 nacija koje u najvećem broju posjećuju slovenske terme. To je potvrdio Iztok Altbauer, direktor Udruženja Slovenskih Termi, naglasivši da su terme jednako popularno odredište tijekom zimskih mjeseci kada se može uživati u wellness oazama, ali i tijekom ljetnih mjeseci kada brojni posjetitelji uživaju u aqua parkovima i kupanju u vanjskim bazenima.

U top tri termalne destinacije koje u najvećem broju posjećuju Hrvati ulazi i Rogaška Slatina koja poznata po bogatstvu mineralnom vodom te širokoj ponudi zdravstvenih „tailor made“ paketa, spada u sam vrh lječilišnog turizma u Sloveniji. Gosti koji za destinaciju u kojoj će provesti svoj vikend ili duži odmor odaberu Rogašku Slatinu moći će, istaknuo je Marko Lenček, pomoćnik direktora Rogaška Medical Centra, uživati i u brojnim „outdoor aktivnostima“, od biciklizma preko pješačenja do jahanja, a poseban doživljaj destinacije dobije svatko tko ju posjeti tijekom srpnja i kolovoza kada se održava poznati „Anin festival“, manifestacija čiji je najznačajniji događaj stoljetni „Anin ples“.

Svoju ponudu Muzeja na otvorenom prezentirao je i Zavod Rogatec koji je okupljene počastio svojim „kruščićima s pričom“, a nazdravljalo se vinima iz slovenskih vinarija Kregar, Puklavec Family Wines, Klet Krško te Hiša vin Emino.

Andreja Milas, Relaxino;
Dušan Pšeničnik, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Hrvatskoj;
Livija Kovač Kostantinovič, Slovenska Turistička Organizacija;
Marko Lenček, pomoćnik direktora Rogaška Medical Centra
Vlatka Vužić, ARTKOM
Iztok Altbauer, direktor Udruženja Slovenskih Termi

Link na video: https://youtu.be/aFN_81w1U8A 

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.