Osijek, Hrvatska : Iran

by Ribafish
0 komentar

Kasnije istog dana…
Zašto svake godine kad spremim sve jakne pod krevet i iskopčam plin u pećima doleti neki kurac iz Sibira i smrzne mi svaku kost u tijelu. I glavić mi poljubičasti od muke.

A sve je počelo na stadionu. Kažu mi lege da je pred desetak godina gostovao Dinamo i napunio Gradski vrt (Maribor ima – Ljudski vrt!!!), s čak 35.000 ljudi, a onda uvelo obavezno sjedenje pa je maksimum 18.000. I bilo skoro puno. Mi odužili s čobancem i s pozdravljanjem s ekipom, sliko se konačno s Bobikom (žao mi ko psu što se nismo zapili ko ljudi, ali bit će prilike),
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us(e jes ti aparat…)
uručio Liftboyu Jameson Viski za vic mjeseca u Playboyu i dobio sendvu od kraljevskog kulena, (žao mi ko psu što se nismo zapili ko ljudi, ali bit će prilike), popili po koju dućansku Osječku (nije se popravila, ali kad si u Rimu…) i taman kad smo našli mjesto za stajanje na istoku – puhne vjetrusina i Iranci daju gol.

Prođe deset minuta, taman naši izjednačili, kad eto kišurine, one potopne ladne od koje nema bijega. A Gradski vrt ima neke betonske početke nekih početaka gradnje krova nad tribinama, ali će se morat neki novi izbori pričekat pa da se natkrije. Uglavnom, 50 posto hrabrih se šćućurilo i prepričavalo citat iz reklame za Karlovačko (kažu da je u Berlinu natkriven cijeli teren), dok je druga polovica pobjegla u birtije, pod tende i samu tribinu stadiona.

Taman smo bili toliko mokri da smo konačno odustali od tekme i krenuli prema stanu od jednog čovjeka iz Vjevine ekipe, kad smo došli do dućana i zaključili da više ne pada toliko jako da se ne bi vratili te kad smo već tu – i drmnuli još jednu za zagrijavanje. Naime, bili smo mokri do kože a takvi smo se i vratili do stadiona.

E sad mi je već jako smetao vjetar, jer Gradski vrt, na žalost, nema ni neke ograde sa strane, pa sam lagano molio sve živo da se više završi tekma i da krenem u suho. A onda je opet počelo padat. I sudac je svirao penal. I bilo je smiješno jer je golman s tribine bio isti Hamdija. I gol, i sprečavanje blamaže, i kiša, i kraj i tutanj u auto.

Da, na kraju smo ipak iskopali auto, tako da smo se sušili uz klimu. Zaustavila nas je murija da vozimo 71 di je dozvoljeno 50 i pitali – A šta ćemo sad. Vozač je rekao – Vi recite, vi ste gazde. Murjak golobradi je rekao – Možete li izaći na trenutak. Dalje znate kako je bilo. Divna država…

Danas šmrćem i bolucka me nešto u kostima.

Tekma. Ah tekma.

Nakon kondicijskih priprema, ne igra se baš najbolje jer vas bolu noge i mišići.
Rezultate prijateljskih tekama ne treba shvaćat ozbiljno jer se protivnici biraju tako da sliče na neku ekipu za koju se treba pripremiti (Austrija je tako glumila Australiju jer se slično zovu, a Iran je iz Azije kao i Japan…).
Iran je čisto solidna ekipa kojoj više imponira da dobije Hrvatsku nego obratno.
Jebo pripremne prijateljske utakmice.
Ako je tata izbornik, a sin više nego prosječan igrač, logično je da tata stavi sina da igra. Sjetite se koje je levate Ćiro stavljao kako bi digao postotak od njihove prodaje. Ni Jozić Ni Barić nisu imali sinove zrele za repku, pa im je svejedno besposlena raja našla neku falingu i otjerala ih.

Barić i Jozić nisu imali još jednu stvar. Zvijezdu. Čovjeka koji će poginut na tekmi, koji zna, želi, hoće ali i tko zna koliko dugo može. Jer su koljena Dade Prše kao ligamenti od Ivice. A ja u životu nisam uživo vidio nikog ko igra tako čvrsto, prima loptu tako magnetno meko i djeluje tako ubojito i nezaustavljivo. Kralj. O njemu sve ovisi. Ako Pareira odluči igrati prljavo, dovoljno je da stavi nekog Pamića ili Krpana s brojem 23 na grbači koji će strgat Dadu u osmoj minuti, i mi smo u kurcu. Svaka čast i Klasniću kojem treba dodat loptu, i Oliću koji bi trebao tu i tamo i gledati nešto drugo a ne travu, ali strah me je da je Pršo prejak igrač i da ovisimo o njemu. I baš me zanima o čemu taj čovjek misli dok Istok viče Za Dom!, a Zapad – Spremni!… Nikad nisam kužio tu politiku i nogomet.

Pregrizo ja jezik dabogda, neka Tokić bude najbolji strijelac prvenstva, a mi prvaci. Ali eto, o tome sam razmišljao cijelim putem nazad.

Pa da ne duljim, ajmo mi završit Enciklopediju. Ovom bi se prilikom htio zahvaliti Amebi, čovjeku koji je dao popriličan doprinos cijeloj stvari ali i dalje odlučio ostati anoniman. Remek djelo za kraj!

Dražen Zečić – izgleda kao mlado od Mile Hrnića, tj. reinkarnacija šefa sale u istočnometohijskoj slastičarni bez ventilatora. Bordo sako, zlatno lanče od Liburnija i geste šakom posuđene od samoga Dalibora Bruna. Koji u stvari glumi epileptičnog Mišu Kovača. Mišu, jedinog boga dalmatinske estrade. Sve dok se nije pojavio Vasilije Mitu…

Dražen Žanko – poletniji brat Kevina Costnera. I puno bolji glumac…

Sad vi!


Maurich – 30.05.2006. u 02:25 kaže: Joj, ovaj opis Zečića je do jaaaaja!!!! 🙂


Pero Panonski – 30.05.2006. u 02:59 kaže: Zanamari
Gledam ja svapsku TV. Tocnije RTL. Imaju svoj svapski Idol. Neko nase celjade vristi. Dieter Bolan (plavi tip iz Modern Talking, mislim da se prezive Bohlen, ali ja ga zovem Bolan) jedini za nju. Slini nad njom, hvali je. Mislim ocito se nagutao covjek viagre i kurac mu ide chery-chery-lady. Gledam ja domaci Idol /ne znam sto mi je bilo/. Opet isto celjade. Opet vristi. Dobilo domaci Idol. Nikad nist od nje.

Drazen Zecic
Lik kao da je ispao iz zabavnog programa TV Krajine, studio Knin. (posudih ovu metaforu) Kada sam ga prvi put cuo, pomislio sam da je to jedan od znakova apokalipse. U neku ruku je. Bio sam u osmom razredu, predzadnja/zadnja godina vladavine HDZ-a. Zecicev zvuk su dragacavske trube bez dragacevskih truba. Epopeje o pokvarenim morlackim zenama. Doduse, jedan od najdrazih trenutaka moga zivota je bio sat vjeronauka, na kojem je uvijek bio raspasoj opci. Digla zena mene i frenda, nek odpjevamo nesto duhovno, a mi u sav glas “niko nema dva zivota”, totalno off tonaliteta, nismo ni rijeci znali, nesto prestrasno.

Jasna Zlokic
U osamdesetima respektabilna pjevacica, pocetkom devedesetih ode i ona u sluzbeni sund. Pamtim njene spotove obvezno na nekom vjetrovitom dalmatinskom krajobrazom sa sesirom na glavi. Jos samo fali galeb koju bu se posral na sesir.

Drazen Zanko
Standardni festivalski pjevac osamdesetih. Mlada nada srednjestrujaskog popa. Meni jos uvijek jedna od najdrazih pjesama “Prvi put osjecam” sa Zoricom Kondzom. Ili npr “Kako bez tebe”. Onda odpjevao covjek “Od stoljeca sedmog” i postao ikona HDZovog domoljubnoga podzanra. Kao da je covjek zaboravio cijelo desetljece bavljenja ok-muzikom. Ljut sam na njega, ali mora se od necega zivjeti.

Zvjezdice
Djevojacki zbor. Rasadiste za buduce trasharke. Dovoljno je reci Nina Badric i Divas.

Primakao se kraj. Smrc. Iako sam timu naucnika pridruzio tek sa 6. sveskom (pet projuhalo bez mene), tuga mi hvata moje junacko srce i moju junacku pesnicu i gubi mi se smisao zivota bez prevoljene enciklopedije. Pustit cu hitove Mate i Mise Kovaca i tiho jecat.

Dr. nemed, nedipl. muzikolog, mlada nada Zadnjeg pljeska, Mali od palube, Nerealizirani Einstein, originalni izumitelj TNT-a, potencijalni propali student

Pero Panonski


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 07:40 kaže: Prije ikakve enciklopedije… navijačke pjesme…. OPET imamo kujac od ovce. Čujem da se Ožujsko reklama ulovila među ljude – e sad, to i je malo(?) izvještačeno, ali nije toliko bitno koliko ta pjesma, baš kao i sve ostale, traje rečenicu i pol. Kak ćeš dobit cijeli stadion da pjeva i da se makar približi nekakvim engleskim ili inim standardima, ak je sve gotovo nakon prve rečenice, a nužna ponavljanja nakon nekog vremena dosade? Opet jedno te isto lajanje i kratke doskočice…. dajte neku dužu pjesmu više pa da se i hrvatski navijači jednom složno ore, ova reklama za Ožujsko je zapravo tek neiskorišteni potencijal… i dalje smo bez navijačke himne, po mom mišljenju… može je i Žanko napisat i Zečić otpjevat kaj se mene tiče 😛


AL SAROUKH – 30.05.2006. u 08:33 kaže: Zabranjeno pušenje-Bosanci, al imali su neki upliv u naše vode estradne sa Zdenkom Kovačiček.


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:06 kaže: Zagreb, Grupa – na netu sam naletio da postoji (postojala je) Grupa Zagreb, a tematika pjesama na nosaču zvuka očito sugerira da se radi o ratnoj tematici, favorit: “Primi majko saučešće”, od ostalih pjesama “Idem u vojsku”, “Hrvatska slavna”, “Prava hrvatica”…


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:25 kaže: Zlatni Akordi. Kaj sve nije protutnjalo kroz taj prapovijesni plesnjak rock band, uključujući i J. Lisac…. zabilježeno je da su ultimativni hit studentskih i inih pijanki – “Čerge”, originalna singlica Akorda i Pejakovića.


Lav Afrički – 30.05.2006. u 09:31 kaže: Jesu li ove fotke snimljene onim dječjim aparatićem za ispravljanje zubi? Hehe.


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:34 kaže: Pošto je kraj “enciklopedije”, evo malo random abecedno izostavljenih izvođača, pa kome se dade uvrštavat: Drvenjaki (http://www.mat.hr/Slike/drvenjaki.jpg) : s CD-om “Čaša otrova”. Očito ih, uz kolorističku problematiku (“Crno vino i plava žena”), brine i kategorizacija ugostiteljskih objekata. Jer dok traže “Otvorite sve birtije”, u isto vrijeme tvrde “Ubile su me kavane” 🙂 Zakon.


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:40 kaže: Sorry, ima još sa etikete “Mat.hr” na koju sam naletio (nisam prije, jeb’ga) ….al fakat je ultimativna svadbarska produkcija… “Condori” (sa slikom kondora koji natkriljuje nabrušene momke sa sintisajzerima spremnim za boj: http://www.mat.hr/Slike/CD0306m.gif), s CD-om “Vodit ću te do mjeseca” i hitovima poput “plači al’ digni glavu” i “Lutalica luta” (pa ne stoji valjda u mjestu?)


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:43 kaže: nastavak… “Noćne lutalice” (http://www.mat.hr/Slike/lutalice3.jpg) . Ovi ne odstupaju od ugostiteljsko-kolorističke manire cijele etikete: ima tu “Zbog kavane”, “Da je meni čaša vina”, “Voljela me crna žena ” i ultimativna “Tri Korane i tri mosta” (halo? to se valjda nakon zadnje čaše rijeka Korana triplicira?)


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:46 kaže: “Điđi” je bog seksa (http://www.mat.hr/Slike/GIGI.gif), i još s CD-om “Prevrnut ću sve stolove”. Naravno, opet smo u kavani, ali naglasak je na ženskoj problematici, uključujući i sveobuhvatne “Ženama svim” i “Ženskaroš”, a nježnu stranu pokazuje sa “Tebi moja mazo”….


Kaco Mortale – 30.05.2006. u 09:47 kaže: Žanko Dražen – jedan od prvaka domoljubnog treša. Prepoznatljiv po brabonjku na licu.


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:50 kaže: “Dorotić band” su očito hitmejkeri “Mat” produkcije, s više CD-ova… kak ne bi, obzirom kako plijene već samim izgledom (http://www.mat.hr/Slike/image006.jpg)…a tek stvarima… kod njih je naglasak na ženidbenoj problematici: “Danas majka sina oženila”, “Crna žena ispod bijelog vela” (creepy), “U nedjelju udaješ se”, ali i “Hej, Trnava” (otkud sad Slovački toponim?)


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 09:54 kaže: Ubijte me, ne mogu odoljeti “Mat produkciji”, vrijedna je bilježenja i uvrštavanja u listu: “Pic band” je zakon, imaju i pjevaljčicu (http://www.mat.hr/Slike/Pic.jpg). Cijeli brand ima par obaveznih tema: lutanje,vjenčanja i ugostiteljski objekti, … ovi pokrivaju prve dvije teme.. od “Ja sam čovjek bez adrese”, do “pjevajte svati”, a tu je i enigmatična “Milijun očiju znam”(???)


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 10:01 kaže: Evo, samo još nekoliko izvođača (koji se drže provjerenih kanona etikete) u džuture: Stjepan Japec-Japa sa pjesmom “Proslavimo dan vjenčanja”; Marko Šagolj-Šagi sa “Ja sam čovjek lutalica”; Zvjezdana Lončarić – Zveki (slika http://www.mat.hr/Slike/zveki.jpg i pjesme poput “Zadnja kava” i “Suzo, izdajice” govore više od riječi); ali VRHUNAC su “Jura i noćne ptice” koji su na cover CD-a stavili svoje BROJEVE MOBITELA ispod svakog člana banda (bez zafrkancije: http://www.mat.hr/Slike/Jura.jpg ) . Nije ni čudo, poslije takve samoreklame, da su napravili pjesme poput “lovac Jura” i “Mnogo žena ljubio sam”… VOĐE.
Ima toga još a vjerojatno i sličnih produkcija, a malo slobodnog vremena… enciklopedija nikad neće bit završena…..


dustabanlija mimoilazi ježeve – 30.05.2006. u 11:05 kaže: Žeteoci – Ultimativni katolički trash, mnogo prije Glasnika nade i sličnih plagijatora. Njihov je album s kraja šezdesetih navodno jedna od najprodavanijih “rock” LP ploča u bivšoj državi, ali ga ja, kao prekodvadesetogodišnji diskofil, nikada nisam vidio. Zaslužuju spomen kao rodonačelnici pregnjusnjog žanra.

Zlatni dukati – Legende čiji je zvjezdani uspon po osamostaljenju Hrvatske završio još dubljim padom i prisilnom promjenom imena. Ako sami i ne spadaju ovdje, ostaje činjenica da je njihov uspjeh otvorio put bezprojnim, mahom groznim imitatorima i, još gore, onima koji su pokušali spojiti tamburice s drugim žanrovima.

Zidarić, Zvonko – Jedinstvena pojava u povijesti, inače respektabilne, zagrebačke škole šansone, po potpunom nedostatku talenta za pisanje ili pjevanje istih. Od zaborava ga spašava tuđa, predivna, ali katastrofalno otpjevana Zagrebačkim ulicama. Napredni mogu preslušati i album, ali preporuča se samo onima s jačim živcima.

Zeleni val – Varam li se ili se uistinu tako zvao najgori bend u svemiru, koji je nastupao u Malnarovom Nightmare Stageu? Ma kako se zvali, legende…

Zvijezde – Debi album jedan od najboljih u povijesti HR glazbe, drugi slabiji, ali i dalje vrlo dobar, treći još slabiji, ali, ajde, dobar, četvrti ne bi ni pas s maslom pojeo, a onda su se na sreću raspali. Trash pjesmaricu su zauvijek obogatili s “Hajte, prijatelji moji, pijanice, lole, bekrije…”


c’est mois, Nemetz – 30.05.2006. u 11:13 kaže: Čaša gore za onog tko se sjetio “Zelenog vala”! Ne znam jeli itko od njih izišao živ iz pakla alkohola i buke koju su stvarali… znam da su malo-malo u Malnarovoj emisiji bili nekrolozi…..


ribafish – čovjek krnje jetre – 30.05.2006. u 12:24 kaže: i onda se DMJ uključi na v. Jebem te živote. Imali bi već platinasto izdanje da je došao na k…


ribafish – čovjek krnje jetre – 30.05.2006. u 12:31 kaže: lutalica luta, mici se sa puta! legendo!!!


seoska idila – 30.05.2006. u 12:33 kaže: to samo vi muški znate u čemu je ljepota tog smrzavanja.. al bar piva nije bila topla..valjda??


Bobika – 30.05.2006. u 13:13 kaže: SLike su takve kakve jesu,a aparat nije moj. A i Jambra me upozorio na aparat ali sam ga svejedno pneo,nisam imao izbora. Šteta zbog kiše. Nego-gdje vas je policija zaustavila?


Republika Vinkovci – 30.05.2006. u 16:04 kaže: nisam ni iso na tekmu. bes tekmu, ljepse je uz pivo u toploj sobi, a pijo sam Osijecko cisto da si docaram kako sam u Osijeku na onom strmom stadijonu. zivijoooooo


Evanescence3 – 30.05.2006. u 16:25 kaže: odličan ti je blog
ajde posjeti moj:evanescence3.blog.hr
i ostavi pokoji komentar


Ja…wanna be sportski novinar… – 30.05.2006. u 20:18 kaže: ovo je zajebancija…ako vas zanima malo ozbiljnija analiza i komentari tekmi HR repke onda posjećujte http://nooogooomeeetidrugisportovi.blog.hr


Milena Dravić – 13.06.2006. u 10:16 kaže: bolje ce igrat na prvenstvu


– 16.09.2006. u 19:19 kaže: VI STE JEBENE BUDALE


zujko – 29.12.2006. u 17:17 kaže: debili usrani


kamy – 22.06.2007. u 08:54 kaže: nemojte mi vrjeđat kumu Zvjezdanu,ona je najbolja i ima super pjesme.
Kome se ne sviđda neka ODJEBE odma odavde…!!!!!!

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.