O’Hara: Kultna pizzerija na Malešnici predstavila novu posadu i meni

by Ribafish
1 komentar

Malo tko je predviđao takvu budućnost malenoj pizzeriji na periferiji Zagreba, ali upravo je tamo nastalo tijesto po kojem je danas Zagreb stvarno ponosan na svoje pizze. Nakon dosta peripetija, danas je O’Hara u rukama nove ekipe, a meni potpisuju Martin Bajić i voditelj lokala Domagoj Kralj.

Otišli smo, vidjeli, probali i zadovoljni otišli napisati tekst, svjesni da se bitka za najbolju zagrebačku pizzu – dodatno zakomplicirala!

Na meniju O’Hare tako će se od listopada naći čak 17 novih pizza, kao i burgeri (meso dolazi od Meat The Kinga), salate, a uskoro i tjestenine kakve još niste probali. Pratit će se sezona i namirnice prilagođavati meniju koji će se shodno tome i mijenjati.

Za početak, tu su tri salate s jakim osloncem na talijansku kuhinju, a ovdje nemaju problema priznati da traže samo ono vrhunsko, iz zemlje, ali i iz svijeta.

Pizze će biti samo napolitane, a prema riječima Domagoja Kralja, tijesto je modificirano i poboljšano, što smo i sami probali. Ukusno, chewy (fino žvakasto, nemamo hrvatsku riječ za to 😊),  taman zapečeno da podsjeća na badić neke žene koja nema ukusa, sa sjajnim sastojcima, pa je prvi izbor bio Imperatore s kremom od tartufa, carpacciom od bifteka, ovčjim sirom i bosiljkom.

Pizze smo zalijevali sjajnom IPA-om zagrebačke Mlinarice, a na čak 12 tapova bit će točeni uglavnom hrvatski craftovi, trenutno su u žiži oni iz bjelovarskog Zeppelina. Što se vina tiče, ide se na sigurno, i tu su Kabola, Krauthaker, Tomac i drugi.

Pizza dana je bila Sinatra – rajčica San Marzano, fior di latte, dimljena pačja prsa, smokva i listići Grane Padano spojeni su u prekrasan okus koji stvarno trebate probati. A ostalo ih je još 15 koje tek treba razotkriti – Malešnica nikad nije bila bliža, i stvarno smo sretni što nam je pizzerijska scena danas toliko jaka i razvijena.

Pizze i burgeri nikad ne izlaze iz mode u hrvatskoj metropoli, dakle, vidimo se uskoro u O’Hari! Puno sreće mladom timu, ovo što smo probali je stvarno fino.

Detalji i rezervacije: https://www.facebook.com/oharazagreb

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

Roberto Bilić 8 listopada, 2020 - 21:07

Kada je istrijan tu, nema da fali.

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.