Održan je sedmi Vinart Grand Tasting s nikad bogatijim programom

Već se sedmu godinu zaredom pokazuje da je koncept pozivnog vinskog festivala upravo ono što je nedostajalo bujajućoj vinskoj sceni. Ove su godine vrijedni ljudi tako organizirali 24 vinske radionice, Petit Tasting i Grand Tasting!

by Ribafish
0 komentar

Zagreb je protekla dva tjedna bio ful vinski grad. Osim hrpe Vinartovih radionica, bio je tu i En Primeur Vinistre, a i Vjeko Madunić se ustalio na jednom vinaru tjedno, baš kao i GET-ovci u svom kafiću… Na nešto se stiglo, na nešto kasnilo, dosta toga i otkazalo u zadnji čas, ali subota u Laubi je bila apsolutno fantastična. Sretni ljudi, sjajna mlada vina, neumorni vinari i atmosfera dostojna nekih ljepših vremena.

Veliko hvala onome što je ostalo od Saše Špiranca (koji od količine i zahtijevnosti posla nije spavao valjda mjesec dana, kao ni njegova briljantna ekipa), pripremite se na njihove ljetne festivale, a svi ostali neka razmišljaju što će napraviti s vinima koja su donijeli kući s Vinarta. Ponovilo se!

Službena objava:
Nakon četiri uvodna dana i 24 rasprodane vinske radionice, uslijedilo je veliko finale manifestacije Vinart Grand Tasting – dva dana druženja, kušanja, prokušanih i dobro poznatih etiketa te ponekog iznenađenja o kojem se još mjesecima poslije priča.

Uz red vrhunskih radionica prije samog festivala i uz ‘’velikog brata’’, Vinart Grand Tasting (Lauba 04. i 05.03.) Vinart ekipa organizirala je ove godine ekskluzivno kušanje Vinart Petit Tasting (03.03.) – kušanje arhivskih vina neprocjenjive vrijednosti, proslavljenih remek djela hrvatskih vinara, starih od 9 do 15 godina te vina kolekcionarske vrijednosti, starosti od 3 do 7 godina.

Ovogodišnji sajam obilježio je nikad veći broj posjetitelja iz struke a organizator je doveo i grupu inozemnih novinara kako bi se upoznali s najboljim hrvatskim vinima među kojima je najpoznatija novinarka britanskog magazina Decanter, Caroline Gilby.

Sedmo izdanje manifestacije okupilo je i kvalitetne i snažne brendove kompatibilne s vinom, kao što su Međimursko pile, President sirevi i Roto dinamic s premium čajevima. Ključni partner dobrim vinima i velika podrška sajmu Vinart Grand Tasting bila je ponovo Römerquelle mineralna voda čiji su se predstavnici pobrinuli da osjetila profesionalnih i privatnih posjetitelja ostanu hidrirana i spremna za isprobavanje najboljih vina Hrvatske.

Ukupno je izlagalo 120 vinarija iz Hrvatske i 20 vinarija iz inozemstva.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.