O’brok: Novi ljetni bar u srcu Zagreba (uz toplu preporuku za janjeće kotlete)!

by Ribafish
0 komentar

Zagrebački O’brok na Langiću već treću godinu uživa u majstorijama chefa Krune Majcena i njegove ekipe, koja je sada pojačana i barom s novim koktelima i pićima te terasom na Vlaškoj ulici!

Kruno Majcen je prošao sito i rešeto, ali jednu stvar nikada nije zaboravio od prvih dana stažiranja u Esplanadi – poput bakine duše meke štrukle. I to je njegov potpis koji je furao ma gdje radio i zbog kojeg bi komotno mogao raditi samo to.

Ali ova zaprešićka legenda nema namjeru stati još neko vrijeme jer se jednostavno pronašao u O’broku gdje, kako sam tvrdi, gostima daje samo najbolje od onoga što se može nabaviti na tržnicama, farmama i OPG-ovima Hrvatske.

Upravo mi je on otkrio špek od crne slavonske svinje koji je i dalje zvijezda među predjelima, u juhu se na kraju uvijek stavlja svježa mrkvica i peršin, i općenito sve ima neki moćan štih domaće kuhinje u srcu metropole. To srce se još malo približilo Trgu s otvaranjem nove terase južno od postojeće koja se i dalje nalazi između Langića i Vlaške ulice, gdje upravo stoji i novootvoreni bar.

U Vlaškoj i dalje postoji fotokopiraonica, postolar, slastičarnice, pizzerije, kafići, a sada i nova meka za ljubitelje koktela, žestokih pića, a bogami i klasičnih Njemačkih piva iz Bavarske i Franačke regije (Maisel’s weise, Zwickl Bayreuther, Bayreuther Hell ) te inovaciju na listi – sjajna vina Kopjar iz Zagorja!

„Smisao svega je ljetni đir, da ljudi vide kako imamo šarolik izbor doručaka, ponudu od desetak glavnih jela koja diktira izbor na Dolcu i jednostavno uživanje i Zagrebu koji je na ovome mjestu izgledao vrlo slično i pred stotinjak godina“ govori nam Kruno dok mi sjećanja lete u 1988. i kupovanje sakoa za maturalnu u jednom od ovih dućančića…

I to je upravo i ideja O’brok Bara, ujutro zastanete na omletu, piti, bruschetti i svježe cijeđenom soku, dočekate gablec ili ručak u vidu nezamjenjive janjetine i teletine ispod peke, obilne hladno-tople salate, tjestenine ili rižota, a večer provedete uz cugicu i ekipu koja vrluda po uvijek živom centru u ovo doba godine. Kada misliš da te Kruno ne može iznenaditi, onda te on pljesne sipicama s fužima, i možda najboljim janjećim kotletima u gradu!

„Niti jedno jelo nema više od četiri začina, ali zato se po meso ide u Liku, Međimurje i gdje god treba samo da znam da je vrhunsko.“ dovršava Kruno i napominje da mu javimo ako imamo pouzdanog konobara viška. Pa ako se vidite u tome…

O’brok restaurant & bar
Langov trg 6, 10000 Zagreb
https://www.facebook.com/RestoranObrok
Tel. 01 7000 355

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.