Najveći glazbeni događaj u čast Oliveru s još više glazbenika u Veloj Luci

Prekrasna glazbena priča Trag u beskraju uz Antu Gelu, Zoricu Kondžu, Doris Dragović, Petra Grašu i mnoge druge

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Krajem srpnja obilježit će se četiri godine otkako nas je napustio neponovljivi Oliver Dragojević. Projekt je zamišljen kao niz događanja s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje je Oliver svima ostavio. Središnji koncert će ove godine biti na pontonu na rivi i potpuno otvoren za javnost. Vrhunac je to glazbeno-umjetničkog projekta u čast velikana hrvatske glazbene scene nazvanog Trag u beskraju.

Glazbeno-umjetnički projekt započinje u utorak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Trajekt plovi na relaciji Split – Vela Luka, nastupit će Dupini, Petar Dragojević i mladi izvođači, a u koncertu će moći uživati svi koji kupe kartu za taj trajekt. Podsjetnik na ljubav prema Oliveru nastavlja se kroz ovaj projekt u Veloj Luci u srijedu u 21:00 sati svečanim otvorenjem izložbe „Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić“ u Centru za kulturu Vela Luka.

Najveći glazbeni događaj je koncert u petak 29. srpnja s početkom u 21:00 sat kada nastupa plejada velikih hrvatskih glazbenih imena – Zorica Kondža, Doris Dragović, Petar Grašo, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Eli Žuvela i talentiranih mladih izvođača među kojima su Matija Cvek, Jure Brkljača, Dino Jelušić, Dino Petrić, Lorena Bućan te drugi. Oliverovi prijatelji i kolege glazbenici pjevat će njegove najljepše pjesme koje je ostavio u bogatom naslijeđu. Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik, koji će kroz ovaj glazbeni hommage voditi sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. Koncert će moći pratiti svi u Veloj Luci, na rivi, kao i gledatelji ispred malih ekrana. Cijeli koncert imat će direktan prijenos na HRT-u 1 od 21:00, a ove godine koncert će, na oduševljenje mnogih, trajati čak 120 minuta.

Osim velikog večernjeg koncerta na rivi, isti dan se u 9:00 sati polaže vijenac na mjesnom groblju sv. Roka, a u 10:00 sati održat će se misa i recital u crkvi sv. Josipa uz glazbenike Matiju Cveka, Antu Gelu i kvartet Sequentia. U subotu 30.7. je koncert Vrijeme ljubavi na pijaci ispred crkve sv. Josipa gdje će od 21:30 sati nastupati Zorica Kondža i orkestar Joška Banova. Ulaznice za subotnji koncert dostupne su na entrio.hr. Trag u beskraju svoju priču ove godine završava u nedjelju 31. srpnja s jazz koncertom na pijaci ispred crkve sv. Josipa gdje će nastupiti Gibonni, Matija Dedić, Dražen Bogdanović, Marko Ramljak, Marko Reljanović i Branimir Gazdik s početkom u 21:30 sati. Ulaznice za zadnji koncert možete kupiti na stranici entrio.hr

Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, ali sjećanje na njega neosporno živi kroz njegova djela i ljude koji će i ove godine na razne načine sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo.

Informacije o ovom sad već tradicionalnom glazbeno-umjetničkom projektu i sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Trag u beskraju

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.