Najavljena nova sezona Franko’sa sa 6 novih piva, 6 novih koktela i 2 brutalne pizze!

by Ribafish
1 komentar

Jedna od najboljih novih zagrebačkih pizzerija koja se smjestila preko puta pruge na sredini Branimirove ulice, spremno ulazi u jesenju sezonu. Oni koji su već posjetili Franovu tvornicu dugo odležanog tijesta u kombinaciji s isključivo vrhunskim namirnicama, znaju da se ovdje ne jede za male novce, ali da nitko ne odlazi nezadovoljan.

A i neke zgodne tete non stop izlaze iz zgrade preko puta…


Do detalja razrađen svaki sastojak, milimetarskom preciznošću dotjerana receptura i fantastičan konačni proizvod jednostavno će vas oboriti s nogu prvi put kad zakoračite u ovaj mali butik okusa. Bez pretjerivanja, vjerojatno najbolje tijesto u gradu, nakon ljetnog odmora oplemenjeno je s još dva nova okusa.

Deep in the woods (mozarella fior di latte, vrganji, crni tartuf, dimljeni obrazi crne svinje, bosiljak) i Pulled pork (žuta rajčica, mozzarella di buffala, trgana svinjetina, karamelizirane lučice, cherry rajčice) novost su na meniju na kojem su već dokazane uspješnice, a još je bitnije da se sad svaka pizza može naručiti spravljena na dva načina, Romana i Napoletana, ovisno kakvu debljinu tijesta volite.


Dakle, Dubina šume je nešto briljantno. Tijesto je tako chewy (žvakljivo, imamo li ljepšu riječ) da to nije normalno. Gljiva ima kao u mokrim snovima Ježurke Ježića, dok se kroz laserom rezani špekec vidi Šolta, a aroma ostajeeee…
Pulled pork daje isto oduševljenje kao i Submarineov burger s kruškom i to u slatkoći koju ovdje taman pruža karamelizirani luk. Izvrstan izbor.


Za deserte se brine briljantni Robert Hromalić i njegov Le Kolač, novost su i sljedovi viskija, a ponuda piva je izuzetna – njemački craftovi Bayreuth, Riegele te Moritz u kombinaciji sa zagrebačkim Primariusom. Sjajan, hrabar izbor, za svaku pohvalu.

Franko’s krasi prekrasna krušna peć nastala u Istri i u kombinaciji s talijanskim detaljima, konobari su više nego ugodni, sljedeći tjedan se otvara parking, naredni mjesec zatvorena terasa, i što reći nego – rukavica je bačena. Dođite i provjerite ima li Franko’s najbolju pizzu u Zagrebu. Ako se mene pita, mislim da Papavero ima jako ozbiljnu konkurenciju, Tina se u Publicu isto može ozbiljno zabrinuti, a O’Hari želimo što brži oporavak. Uglavnom, nije skupo kad shvatite kakvu kvalitetu dobivate. Svaka čast.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

1 komentar

ZAZ House: Prvi restoran finalistice prošlogodišnjeg showa 321 kuhaj! - Ribafish 17 veljače, 2021 - 07:10

[…] Najavljena nova sezona Franko’sa sa 6 novih piva, 6 novih koktela i 2 brutalne pizze! […]

Odgovori

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.