Monachus: Novo piće na hrvatskoj sceni

by Ribafish
0 komentar

Monachus je mala destilerija iz Premanture u kojoj proizvodimo destilate inspirirane prirodom koja nas okružuje, pri čemu sezonalnost igra veliku ulogu. Od početka nam je cilj koristiti lokalne namirnice, biološke kada je to moguće i povezivati se s lokalnim proizvođačima i beračima.

Prijatelji koji su prošle godine prvi puta posjetili Istru komentirali su kako ovdje začinsko bilje raste kao korov, što je tako jednostavan sažetak bogatstva ove regije.

Naziv Monachus dolazi od latinskog naziva za sredozemnu medvjedicu, jednog od najugroženijih sisavaca na svijetu, od kojih je jedna jedinka donedavno živjela u okolici Pule. Imenom smo htjeli biti povezani s našom lokacijom na jugu Istre i pridonijeti podizanju svijesti o potrebi očuvanja našeg okoliša i mora. Svi proizvodi pakirani su bez plastike, a gin s kojim smo upravo izašli na tržište proizveden je u potpunosti bez doticaja s plastikom.

Pri osmišljavanju Monachus Gina, inspiracija nam je bio miris obale rta Kamenjak ljeti. Kombinacija borovice i začinskog bilja koje raste uz puteve i po stijenama, šireći taj tipičan miris Istre. U okusu se ističu svježa citrusna nota mandarine i smolasta nota borovice, a prate ih floralna nota smilja i gorčina smokvinog lišća. Borovice su ubrane u Lici, biološke mandarine uzgojene su u dolini Neretve, smilje i smokvino lišće ubrani su u okolici Premanture.

Švedski studio Bedow napravio je jednostavan, zaigran dizajn inspiriran prirodom. Četiri oblika etiketa simboli su našeg okruženja:  to su šišarka, val, kristal soli i u Premanturi uvijek prisutna bura. Simbol sredozemne medvjedice ručno je otisnut na svaku etiketu.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.