MM Kantina: Sjajna večera chefova Toma Gretića i Tea Ivaniševića uz predstavljanje Mire Marića

Zagrebačka oaza hedonizma MM Kantina ugostila je ove subote velikane hrvatske gastro scene

by Ribafish
0 komentar

Kako je i bilo najavljeno, u prekrasno zdanje na kraju Ilice ove je subote došao trio chefova koji su svojim sjajnim jelima doslovno ostavili bez riječi dvadesetak sretnika koji su ulovili mjesto za stolom.

Transparentna kuhinja s mogućnošću zašprehavanja kuhara i druženja s istinskim i budućim hrvatskim gastro zvijezdama, pružila nam je 11 sljedova, 6 vina i nebrojeno puno kombinacija za kontempliranje i razmišljanje. I tako, red Gretića, red Ivaniševića, uz pokoje nesavršenstvo, probali smo stvarno čistu maštu upakiranu u znanje.

Naime, ostali smo oduševljeni koliko Tom i Teo, unatoč svojim postkulinarskim smjerovima u kojima su se našli u zadnje vrijeme, nimalo na zaboravljaju fantastično kuhati. U tome im se pridružio i Miro Marić, koji je nakon završene priče u lošinjskoj Alhambri karijeru odlučio nastaviti upravo u novom projektu Toma Gretića, koji je iz konzultantskih voda ponovo uplovio u restoranske.

Nije da se ne veselimo i jedva čekamo otvorenje novigradskog restorana Chemistry u Boutique hotelu Palazzo Rainis.

Tea sam upoznao i oduševio se njegovim radom kad je još bio u Apetitu, i kad sam ga počeo štovati kao kralja agruma i krema, a upravo je to i potvrdio večerašnjim “nastupom”.

Kiselina iz voća spojena s morskim i kopnenim namirnicama prve klase, za koje je već godinama zadužena MM Kantina, dizale su ljkestvicu sve više i više, upravo kao i sve što je taknuo njegov mentor i učitelj Tom Gretić. Ivanišević je danas zaposlen u bizsnisu opskrbljivanja vrhunskih jahti i aviona najboljim jelima. Srećom, i dalje kuha epohalno!

Igrali su se s kamenicama, rombom, rubiom gallegom, ali ono što su obojica stvorila od golubljih prsa, zaslužuje ući u svaku kuharicu. Jednom riječju, oduševljenje.

Večer je proletjela u uživanju u vinima koje je specijalno za ovu prigodu birao vlasnik MM Kantine Marijo Mendek, vrhunskim namirnicama i nezaboravnim jelima, i bilo bi divno ovakve veličine gledati barem jednom u sezoni. Veličanstvena večer, svaka čast organizatorici Martini Grahovac i cijelom timu, ovo se mora ponoviti!

M E N U

  1. Slijed: Kamenice Daniel Sorlut, Francuska

*Domaine Henry Goutorbe, Brut šampanjac

  1. Slijed: Carabinero s blue fin tunom

*Domaine Bernard Defaix, Chablis 1er Cru „Vaillond“ 2019

  1. Slijed: Prsa goluba & Lafitte foie gras

*Von Winning, Riesling Grand Cru „Grainhubel“ 2020

  1. Slijed: File atlantskog romba od 5 kg

*Domaine Michelot, Meursault 2016

  1. Slijed: Rubia gallega dry aged strip loin i teleće brizle

*Elio Altare, Barolo 2017 / Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009

Za sve sljedeće akcije prijavite se putem emaila: info@mm-kantina.hr

WEB: www.mm-selekcija.hr/kat/mm-kantina-gostovanja

FB: https://www.facebook.com/events/1891772767681018?ref=newsfeed

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.