Meat The King: Otvorena nova podružnica zagrebačkog butika mesa!

by Ribafish
0 komentar

U Martićevoj ulici, između Korice i terase Vivat Finih Vina, smjestio se novi Meat The King, drugi po redu dućan vrhunskog mesa, narezaka, biodinamičkih vina i još pokoje sitnice vezane uz život pravih hedonista!

Martin Karabajić, hranofil, mesoljub i čovjek kojeg smo viđali na puno dobrih projekata, kao voditelj lokala ponosno nas dočekuje u maloj prostoriji u koju čim uđete – naglo ogladnite… Kvadraturom čak i veće od baze u Boćarskom domu, s istim namirnicama, Meat The King kreće u potragu za novom klijentelom, ovoga puta puno bliže strogom centru metropole.

„Boćarski je ipak gotovo na Savi, i mislili smo da nam fali svježih kupaca i tako došli i do Martićeve, pet minuta pješke od Trga Bana Jelačića. Asortiman je isti kao i na prvoj lokaciji, odležano meso simentalki i crne slavonske svinje, pod budnim okom vlasnika Tihomira Smoljanca, čiji su preci već generacijama u ovom poslu.“ priča nam Martin dok tanko reže masnu slaninu, guanciale i kulen.

U ponudi je baby beef kao i odležano meso junetine u više cutova (file, striploin, ribeye, T-bone, rib steak, tomahawk, burgeri), kao i svježe (flank steak, short ribs, brisket, obrazi, rep i burgeri) kao i divno prošarana svinjetina (file, kare, vratina, french rack, T-bone, roštilj kobase, obraze, burgeri i baby back ribs koji su već u dry rubu), spomenuti naresci, smjese za burgere sa zamrznutim pecivima, a pivo kuće je sjajna zabočka Devetka.

Ozbiljna biodinamička vina krase jedan hladnjak, a zid na suprotnoj strani lokala – termometri, pincete, začini, gusane tave, proizvodi Volim ljuto i još puno sitnica. “Također, odnedavna radimo charcuterie boxove za van u tri veličine i to isključivo po narudžbi, sve ručno rezano, ništa unaprijed.” dodaje Karabajić.

Devetka Craft Beer: Sjajna pivska priča iz Zaboka!

Uglavnom, jedva čekamo da izbace neki roštiljčić na ulicu i naprave priču kao i ua Boćarskom domu, mjesto gdje ćete otići u nabavku za sebe jednom mjesečno, i uvijek moći spasiti stvar ako vam ulete nenadani dragi gosti. A isto tako Meatthekinđane možete naručiti da vam osobno dođu pripremiti steak i ostalo meso na profesionalan način. Pa vi nemojte otići u Martićevu…

“Ono što bih svakako naglasio je to da je kod nas sve GMO free, bez aditiva, kemije, umjetnih aroma – slobodan uzgoj i sve radimo sami, kako suhomesnate proizvode, tako i odležavanje. Kako nam je to filozofija poslovanja, imamo i popratni sadržaj u dućanu.

Biodinamička vina, pive, razne vrhunske vrste papra iz cijelog svijeta kojih inače ima samo u Michelinovim restoranima, pa onda Karlić proizvode s tartufima… Za kraj bih još dodao nadovezujući se na tvoj zadnji tekst – sad konačno imamo tartarski za vani!” dovršava Martin.

Više detalja potražite u starom tekstu, i uživajte do maksimuma!

Meat The King: Zagrebački butik mesa predstavio ljetne novitete!

 

Meat The King
Zagreb, Martićeva 19
Tel. 01 5506 211
Facebook: https://www.facebook.com/Meat-the-King-110968131032083

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.