Luka Rossi novi je predsjednik Vinistre

Nova smjena generacija u Vinistri! Dosadašnji predsjednik Nikola Benvenuti predstavio je novog nasljednika, mladog i perspektivnog tridesetogodišnjaka iz poznate vinarske obitelji

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Novi predsjednik Vinistre Luka Rossi izabran je na mandat od četiri godine na današnjoj Skupštini Vinistre. Nakon dva iznimno uspješna mandata Nikola Benvenuti odlučio se povući s mjesta čelnog čovjeka najpoznatije istarske udruge, no kao član novog Nadzornog odbor ostaje u njezinom čelništvu.

Luka Rossi bio je jedini kandidat za predsjednika, Nikola Benvenuti predstavio ga je članovima kao iznimno radišnog, ozbiljnog i perspektivnog vinara iz jedne od najstarijih istarskih vinarskih obitelji, koji s još dvoje braće vodi vinariju u malom selu Bajkini pored Vižinade.

„Smjenom generacija dolazi i nova pozitivna energija i otvaraju se vrata novim trendovima. Čestitam novoizabranom predsjedniku i želim mu puno uspjeha, a ovim putem želio bih zahvaliti svim članovima Vinistre na podršci i suradnji tijekom proteklih osam godina. Napravili smo veliki posao i uvjeren sam da ćemo u istom smjeru nastaviti i dalje. Tajna našeg uspjeha je u zajedništvu i dok budemo nastupali i dalje tako uspjeh neće izostati“, poručuje Nikola Benvenuti.

Luka Rossi prošle je godine bio kandidat za najboljeg hrvatskog poljoprivrednika. Iako radi i u vinogradu i u podrumu, u obiteljskoj vinariji zadužen je za promociju i prodaju pa članovi Vinistre od mladog vinara upravo na području marketinga i promocije očekuju najviše.

„Želio bih se zahvaliti članovima Vinistre na ukazanom povjerenju. Svjestan sam činjenice da na meni leži velika odgovornost i spreman sam se uloviti u koštac sa svim izazovima koje ova funkcija nosi. Vinistra je kao udruga iznimno kvalitetno posložena, leži na dobrim temeljima, ima jasno razrađenu Strategiju i vjerujem kako ćemo uspjeti realizirati sve zadane ciljeve“, istaknuo je novi predsjednik.

Rossiju je na novoj funkciji čestitao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo i ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan.

Na izbornoj Skupštini uz Nikolu Benvenutija i Luku Rossija u novi Nadzorni odbor vinari su odabrali Josipa Barišića, Marka Krstačića, Ivana Damjanića, Laru Zgrablić, Davida Deklića, Ivicu Matoševića i Gianfranca Kozlovića, a direktor Vinistre sljedeće četiri godine ostaje Ivan Marić.

 

 

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.