Ljubitelji vina ovog vikenda sele u Poreč. Vinistra se vraća u dvoranu Žatika!

Sve je spremo za 28. Vinistru! Od 6. do 8. svibnja najveća i najstarija regionalna izložba vina vraća se u porečku dvoranu Žatika na radost istarskih vinara.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Na 3.500 četvornih metara izlaže više od 110 izlagača, od čega 80 vinara. Interes izlagača nikad nije bio veći. Nakon dvije pandemijske godine svi su se zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i vinoljupcima.

Predstavljanje europskog projekta The Malvasia Myth i masterclass s vinima iz projekta, vođena degustacija svjetskih malvazija, Chardonnay expression in Istria, pjenušci od autohtonih kvarnerskih sorti, finger food Plave Lagune u pop-up vinoteci…, tek je mali dio bogatog stručnog programa koji vas ovog vikenda očekuje u Poreču.


„Na ovogodišnjem izdanju Vinistre sudjelovat će i međunarodni partneri na projektu „The Malvasia Myth“ čiji je cilj valoriziranje i brendiranje svih vina koja se danas nazivaju imenom Malvazija, odnosno promocija njihovih područja i proizvođača. LAG „Središnja Istra“ kao partner na ovom projektu u suradnji s Udrugom Vinistra ugostit će predstavnike partnera iz Grčke i Italije te ih upoznati s područjem, specifičnostima, razvojem i značajem malvazija u Istarskoj županiji. Partneri će ujedno na zajedničkom štandu na Vinistri predstaviti svoja vina te će tako posjetitelji moći kušati malvazije iz Grčke i Italije, ali i ostalih područja koja se diče proizvodnjom ove vinske sorte. Po prvi put bit će postavljen i štand posvećen ocjenjivanju Svijet malvazija. Upravo će se na tom punktu moći kušati malvazije iz deset zemalja uz vođene degustacije sommeliera u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom“, pojašnjava Ivan Marić, direktor Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Cijena ulaznice je 150 kuna, uz još 50 kuna povratne kaucije za staklenu čašu. Ulaznica uključuje narukvicu i vaučer u vrijednosti od 30 kuna kojeg možete iskoristiti u pop-up Vinistrinoj vinoteci u sklopu dvorane Žatika. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 350 kuna, a uz nju ćete dobiti vaučer u vrijednosti 90 kuna. U petak je izložba otvorena od 13 do 19 sati, a u subotu i nedjelju od 11 do 19 sati. Vidimo se u Poreču.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.