Kajganijada u Kajgani: Drugo izdanje vesele i ukusne priredbe u blizini Garešnice!

Pred oko stotinjak sudionika i navijača, održana je još bolja Kajganijada u organizaciji OTK Kurbla i TZ Sjeverne Moslavine

by Ribafish
0 komentar

Neizmjerna je kreativnost ljudi iz malih mjesta širom Lijepe Naše, pa je tako Garešnica s okolicom domaćin Fišijade, Traktorske alke, Tripe Festa, a bogami i Kajganijade! Kako sam lagano zaljubljen u ovaj kraj i vrijedne ljude koji uvijek nađu novi način da se okupe i zabave, tako nisam mogao odbiti poziv na natjecanje u spremanju omleta od jaja, kao ni sudjelovanje u utrci s nošenjem jajeta u žlici.

Osim što mi je ispalo jaje, ostatak dana je bio prekrasan, a sudionici, odnosno pekači jaja – na visini zadatka! Nije bilo loše kajgane jer nema loše hrane kad si gladan, našlo se kreativnih i maštovitih jela, neki su se kockali, a neki pak išli na sigurno… Tako smo probali i jaja sa šparogama, komoračem, salatom, paprikama, sto vrsta špeka i nećete vjerovati – medom!

Nije lako bilo odrediti najbolje, ali mi iz žirija se nadamo da nitko nije otišao nezadovoljan. Negativne bodove su dobile premasne, preslane, izgorene, suhe i prevodene kajgane, a evo kako izgleda službena objava organizatora nakon održanog natjecanja:

“Danas smo održali 2. Kajganijadu u Kajgani, natjecanje u lupanju jaja. Pekli su i veliki i mali, a glavni začin svakog tanjura bila je dobra zabava. Natjecalo se 11 ekipa. Pobjedu je odnjela ekipa Jure u sastavu Luka i Mario Juretić , drugi su bili Pčelari u sastavu Leona i Marko Grgić, treći je bio Zlatko Husak, a o pobjednicima je odlučivao žiri u sastavu Daniela Belak , Domagoj Jakopović Ribafish, a pomagao im je Zvonimir Šavorić. Osim natjecanja u spravljanju kajgane, natjecalo se i u nošenju jajeta u žlici, a tu su najbrže bile Lucija Puhović i Ema Weisshar. Zahvaljujemo Turistička Zajednica Sjeverna Moslavina i Danieli Belak, Ribafishu, Zvonku Šavoriću, Gali iz Bjelovara. Hvala i Infoklubu Virus i Udruga S F E R I A Garešnica na maštovitim poklonima za sudionike, veseloj ekipi iz Otk Purgeri Zagreb što su došli u tolikom broju i svima koji su pomogli u ostvarenju ovog današnjeg druženja.”

Nakon livade iza Doma u Kajgani te same dvorane, fešta se preselila gdje drugdje nego u nedavno renovirane prostorije OTK Kurbla u Kajgani, mjestašcu pored Garešnice kojem nitko ne zna točno porijeklo imena, ali najviše love ulažu na tursko porijeklo i pojam – klizište. Što je apsolutno nebitno, jer se vidimo već za dva tjedna na Traktorskoj alki! Dođite u Garešnicu!

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.