Hrvatski vinari blistali na dodjeli nagrada TEXSOM 2022

Šest hrvatskih vinarija dobilo devet nagrada na prestižnom američkom festivalu!

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

Boston, Mass, 28. lipnja 2022. – Croatian Wine Alliance, grupa globalnih i američkih timova koji promoviraju hrvatska vina, sa zadovoljstvom prenosi vijest da su hrvatski vinari dobili veliki broj nagrada na TEXSOM Awards, ocjenjivanje koje je održano u svibnju ove godine. Dok je samo devet hrvatskih vinarija prijavilo vina, dodijeljeno je ukupno devet nagrada koje pokazuju visoku kvalitetu hrvatskog vinarstva.

“Oduševljeni smo što suci i sommelier u TEXSOM-u prepoznaju kvalitetu hrvatskog vinarstva i veselimo se što ćemo ove autohtone sorte predstaviti na TEXSOM Expou u kolovozu”, rekla je Mirena Bagur, osnivačica Croatian Premium Wine Imports, Inc., uvoznika i internetskog trgovca sa više od 70 hrvatskih vina isporučenih u većinu američkih država, i lider Croatian Wine Alliance. “Croatian Wine Alliance se sastoji od uvoznika, distributera i vinara koji zajednički rade na širenju znanja o hrvatskim autohtonim sortama, od kojih su mnoge bile zastupljene na TEXSOM-u, a očito su dobro prihvaćene od strane američkih sudaca. Osim toga, Amerikanci tijekom putovanja u Hrvatsku kušaju domaća vina, pa je, naravno, povećan interes da ih i dalje pijuckaju kod kuće.”

Vinarije i nagrade su:

  • Judges’ Selection – Odabir sudaca: Vinarija Fakin, Istra za Malvaziju Istriana 2020
  • Srebro:

o Vinarija Rizman, Komarna: za Tribidrag 2017 (aka Zinfandel)

o 2 Saints Hillsa: Komarna, Dingač, Black plavac Mali 2017; Posh 2019

o Vinarija Terra Madre, Komarna: Plavac Mali Barrique 2016

  • Bronca:

o Vinarija Black Island, Korčula: Merga Victa Pošip 2019

o 2 Saints Hills: Mala Nevina 2021., Istra; Sv Roko Plavac Mali 2016, Komarna

o Vinarija Testament, Šibenik: Dalmatian Dog Babić 2017

“Počašćeni smo što je naša malvazija istarska nagrađena Sudačkom selekcijom na TEXSOM-u, a to je velika potvrda da je naš rad s ovom domaćom sortom, koja općenito ima visoku reputaciju u Europi, konačno prešla ocean i potvrdila svoju poziciju u Sjedinjenim Državama“, rekao je Marko Fakin, vlasnik i vinar u Vinariji Fakin, Motovun, Istra. “Hrvatsko vinarstvo je u svom najboljem izdanju i koristim ovu priliku da pozovemo američke suce i somelijere da se upoznaju s brojnim autohtonim sortama iz svih hrvatskih vinskih regija.”

The Journal of Wine Economics pohvaljuje TEXSOM Awards zbog sposobnosti da razlikuju kvalitetu i ponudi dosljednost ocjenjivanja iz godine u godinu. Sažetak je da visoka razina sudaca, njihovo široko iskustvo i globalna perspektiva, dovode do selektivnije i smislenije raspodjele medalja. Rezultate pogledajte ovdje: https://texsom.com/results/

O TEXSOM Awards 2022

TEXSOM Awards i TEXSOM Retreat zajednica su koja čini događaj – s 40 sudaca, 29 članova TEXSOM Retreata, 75 članova produkcijskog tima i 2036 ukupno prijavljenih, 2022 Awards postao je jedan od najdinamičnijih u povijesti natjecanja. TEXSOM Awards raspoređuje prijave za nagrade prema kategoriji pića, mjestu podrijetla i vrsti. Medalje se dodjeljuju na temelju zasluga kao bronca, srebro, zlato, platina i izbor sudaca. Od ocjenjivanih radova, suci su dodijelili 1.541 medalju: 70 medalja za sudačku selekciju, 70 platinastih medalja, 91 zlatnu medalju, 608 srebrnih medalja i 702 brončane medalje.

Jedinstvena među svim ostalim natjecanjima vina i pića, TEXSOM Awards nudi priliku iza kulisa pod nazivom TEXSOM Retreat za jedinstveno tržište dobitnika nagrada. Sudionici Retreata su profesionalni profesionalci odabrani postupkom prijave, koji dobivaju mentorstvo od iskusnih pisaca i novinara o stvaranju profesionalnih bilješki o degustaciji koje će prikazati nagrađivane sudionike u promocijama Featured Wine na web stranici TEXSOM-a i na društvenim mrežama tijekom cijele godine. Unošenjem prijava u TEXSOM Awards, sudionici podupiru obrazovanje i rast ovih budućih stvaratelja okusa i imaju koristi od povećane izloženosti ovoj ključnoj publici. Sudjelovalo je ukupno 45 sudionika: 29 polaznika iz 17 država i 16 mentora.

Twitter @texsomiwa; Facebook – TEXSOM International Wine Awards; Instagram @texsomiwa

O Croatian Wine Alliance – javno-privatna suradnja

Predvođen Croatian Premium Wine Imports, Inc., internetskom trgovinom koja isporučuje 70+ autohtonih hrvatskih vina u SAD-u, ovaj savez organizacija diljem svijeta ujedinjeni su u podizanju svijesti o vrhunskim hrvatskim vinima, uključujući Vina Hrvatske, https://vinacroatia.hr/hr/, udruga u sklopu Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, https://croatia.hr/en-gb, te brojni uvoznici i distributeri u SAD-u, Kanadi, Australiji, koje možete naći na stranici Vina Hrvatske.

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.