Grigoris Kikis pobjednik regionalnog natjecanja S.Pellegrino Young Chef Academy Award 2022.-23.

Nagradu Acqua Panna za povezanost u gastronomiji osvojio je predstavnik Hrvatske, IVAN TARTARO iz zagrebačkog restorana Mano2, s jelom “Grounded Roots”

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:

“S.Pellegrino Young Chef natjecanje pružilo mi je jedinstvenu priliku da pomaknem svoje granice i postanem još kreativniji u svakodnevnom životu kuhinje svog restorana. Bilo je to tako zabavno i inspirativno upoznati toliko talentiranih i ambicioznih kuhara i kreatora, sudionika, mentora i članova žirija koji su razmjenjivali ideje, povezivali se i inspirirali jedni druge.

Mislim da je ovo zapravo bio najbolji dio natjecanja i jako sam zahvalan S.Pellegrino Young Chef Akademiji na mom sudjelovanju i svima koji su vjerovali u mene i pomogli mi da postanem kuhar kakav sam danas. Ove dvije nagrade svakako pripadaju njima! Vidimo se u Milanu!” – izjavio je Grigoris Kikis, ovogodišnji pobjednik regionalnog finala Južne Europe i Mediterana.

Kako bi pomogla Grigorisu Kikisu, na njegovom putu do velikog finala u Milanu, dodijeljena mu je mentorica Georgianna Hiliadaki, chef i suosnivačica Funky Gourmet restorana s 2** Michelinove zvjezdice u Ateni, te restorana Opso, Ino & PittaBun u Londonu. Georgianna je također nagrađena kao 5. najbolja kuharica na svijetu 2017., prema Best Chef Awards, i najbolja kuharica u Ateni u Grčkoj 3 uzastopne godine 2017.-2019. Georgianna će Grigorisa mentorirati uz smjernice kako poboljšati autorsko jelo i podržati ga u pripremi za međunarodno finale.

Kao i u izdanju natjecanja u 2019./21. godini, trenutno natjecanje donosi i tri dodatne nagrade uz glavnu nagradu: Nagradu S.Pellegrino za društvenu odgovornost za koju glasa Udruga održivih restorana koja vodi program Food Made Good, nagradu Acqua Panna za Povezanost u gastronomiji za koju su glasali mentori natjecanja, te Fine dining lovers Food for Thought nagradu za koju su glasali Fine Dining Lovers čitatelji.

Zajedno s Grigorisom Kikisom, koji je dobio priliku natjecati se za S.Pellegrino Young Chef Academy Award 2022.-23. u velikom finalu u Milanu, tri su mlada kuhara također nagrađena na regionalnom finalu i korak su bliže dostizanju velikog finala natjecanja:

  • S.Pellegrino nagradu za društvenu odgovornost osvojio je ŽIGA KOPRIVC, sa jelom imena: “Just the two of us”
  • Acqua Panna nagradu za povezanost u gastronomiji osvojio je predstavnik Hrvatske, IVAN TARTARO iz zagrebačkog restorana Mano2, sa jelom imena: “Grounded Roots”
  • Fine Dining Lovers Food for Thought nagradu također je osvojio pobjednik regionalnog finala GRIGORIS KIKIS, with the dish: “The Story of Cod”

Najave i novosti o uzbudljivoj inicijativi čiji je cilj otkriti i njegovati briljantne talente koji su sposobni pomicati granice gastronomije možete pronaći i pratiti ovdje: https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/.

Fotografije: Ivan Dimnjaković i Vedran Metelko

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.