Gault&Millau Croatia 2023 izlazi 18. travnja

Prošlogodišnja dobitnica Gault&Millau Trofeja Chef godine, Ana Grgić Tomić i proslavljeni chef iz Austrije, Paul Ivić - majstor vegetarijanske kuhinje pripremat će ekskluzivnu večeru povodom predstavljanje 6. hrvatskog izdanja renomiranog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Promocija ovog vodiča i dodjela godišnjih trofeja najboljim chefovima i restoranima Hrvatske najznačajniji je događaj godine za profesionalce iz svijeta gastronomije i enologije, poslovne partnere Gault&Millau zajednice te medije i influencere društvenih mreža. Ekskluzivna večera održat će se u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, a ograničen broj ulaznica za promociju i večeru bit će dostupan i u prodaji.

Prošlogodišnja dobitnica Gault&Millau Trofeja Chef godine, Ana Grgić Tomić i proslavljeni chef iz Austrije, Paul Ivić – majstor vegetarijanske kuhinje pripremat će ekskluzivnu večeru povodom predstavljanje 6. hrvatskog izdanja renomiranog međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau. Promocija ovog vodiča i dodjela godišnjih trofeja najboljim chefovima i restoranima Hrvatske najznačajniji je događaj godine za profesionalce iz svijeta gastronomije i enologije, poslovne partnere Gault&Millau zajednice te medije i influencere društvenih mreža. Ekskluzivna večera održat će se u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, a ograničen broj ulaznica za promociju i večeru bit će dostupan i u prodaji.

Gosti na večeri imat će priliku uživati u delicijama koje će pripremati Esplanadina chefica kuhinje i prošlogodišnja dobitnica Gault&Millau Trofeja Chef godine, Ana Grgić Tomić, a pridružit će joj se proslavljeni chef iz Austrije, Paul Ivić – majstor vegetarijanske kuhinje. Njegov Tian u Beču, prvi je vegetarijanski restoran u Austriji nagrađen Michelinovom zvjezdicom. Vrhunac ove Noći kulinarskih Oscara, bit će dodjela godišnjih trofeja za chefa godine, za velikog chefa sutrašnjice, za chefa tradicijske kuhinje, za mladog talentiranog chefa i cheficu, za chefa slastičara, za najbolji POP restoran godine, za šefa sale i servis, te za najbolji restoran. Bit će to lijepa prilika za okupljanje najboljih, za druženje i razmjenu iskustva te za opušteno uživanje u vrhunskim jelima i vinima prije početka nove turističke sezone.

Iza Ane Grgić Tomić je izuzetno uspješna poslovna godina u kojoj je osvojila prestižni Gault&Millau trofej za chefa godine i proslavila 10 godina na čelu Esplanadine kuhinje, od ukupno 22 godine rada u tom omiljenom zagrebačkom hotelu. Svako jelo koje osmisli ova prva dama hrvatske gastronomije čeka se s velikim nestrpljenjem i kuša s posebnim užitkom, a tako će biti i 18. travnja kada će u svojoj kuhinji ugostiti kolegu iz Austrije, Paula Ivića.

“U našem hotelu imala sam priliku ostvariti brojne međunarodne suradnje, jer kod nas često gostuju strane kulinarske zvijezde s kojima razmjenjujem znanje i iskustvo. I sa svima se super slažem. Tu je najvažnija organizacija. Prije gostovanja chef mi pošalje svoj meni i popis svega što mu treba, a ja i moj tim se potrudimo da ih dočeka sve što su tražili. Kad počne večera, svi smo jedan tim. Stignem s njima i popričati i isprobati njihova jela, a posebno me veseli što se svaki gostujući chef oduševi našim načinom rada i time kako ga primimo u kuhinju”, rekla je chefica Ana Grgić Tomić.

Prošle godine ekskluzivnu Gault&Millau večeru pripremala je s nagrađivanim švicarskim Chefom godine Stefanom Heilemannom. Užitak i izazov bit će joj i suradnja s kolegom Paulom Ivićem, jednim od pionira visoke vegetarijanske kuhinje. Iako rođen u austrijskom Tirolu, Ivić ima hrvatske korijene što rado naglašava, te iskreno uživa u hrvatskoj kuhinji i njezinim autohtonim namirnicama. U visok nivo kuhanja i organiziranost chefa Paula Ivića i njegovog tima prošle godine tijekom ljetnih mjeseci mogli su se uvjeriti i gosti pop-up restorana Tian am Mer u sklopu hotela Falkensteiner Iadera u Petrčanima.

“Ono što moj tim i ja radimo puno je više od pukog minimiziranja vegetarijanske kuhinje. Hrana je puno više od samog prehranjivanja. Kad govorimo o hrani, govorimo i o odgovornosti za izvore namirnica i o odgovornosti za sve ljude koji teško rade kako bi te namirnice uzgojili. Hrana povezuje ljude, njoj ne treba poseban jezik da bi komunicirala – treba joj samo duša” – tako hranu tumači chef Ivić. Svoju kulinarsku filozofiju, osim kroz bečki restoran TIAN (Michelin* i četiri toke Gault&Millau Austria), širi i kroz drugu bečku lokaciju – TIAN Bistro am Spittenberg. Sve donedavno to je činio i kroz restoran TIAN u Münchenu, no njegovim iznenadnim zatvaranjem chef Ivić i njegov tim nisu završili svoje djelovanje u Njemačkoj. Tamo i dalje prodaju proizvode iz linije TIAN zuhause, a zimski pop-up restoran TIAN Bistro am Berg vode u sklopu hotela Edelweiss u mjestu Zürs am Arlberg, u njemačkim Alpama.

“Radim s najboljim timom, kakav sam si mogao poželjeti. Vjerno me prate u beskompromisnosti kad je kvaliteta hrane u pitanju. Bez njihove volje i snage, ovaj moj kulinarski put bio bi nemoguć.“ – uvjeren je chef Ivić.

Foto: Matej Dokić
Tekst: Emina Basara

 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.