Gablec Beg 16: Bistrot Aria, Heinzelova 70, carstvo kroketa i specijalnih palačinki!

by Ribafish
0 komentar

U potrazi za najboljom marendom u Zagrebu i ostatku svijeta, put me naveo i do Arije, mjesta koje nije vidljivo golim okom, i nitko ne zna za njega, ali zbog kroketa i svakako palačinki s kikirikijem – ovdje se fakat isplati doći.


Smještena u Heinzelovoj 70, Aria je dobila ime po vlasnikovoj kćerkici, i idealna za okrjepu nakon predavanja na Veterini, dnevnog posjeta Medici, ili uspješnog odrađivanja nečega na muriji. Ili ako ste naletjeli po novog Peugeota, jer je bistro upravo u toj zgradi gdje i salon.

Društvo mi je pravila moja obožavana Lidija s portala Vilicom kroz Hrvatsku, pa smo onako gladni i znojavi od lipanjskog prijepodneva u Zagrebu jedva čekali prvi zalogaj… Jelo se uzima kao u menzi, na traci, a kako je u sklopu bistroa i kafić u prizemlju (Aria je na drugom katu, ima lift!), ponuda vina je puno bolja nego u klasičnom pajzlu!

Također, specijalizirani su za male svadbe i catering, a također možete rezervirati i roof top, koji po danu nije u funkciji i otvara se samo za vas!

Adresa: Heinzelova 70

Lokacija: Kod Veterine pa malo dalje prema muriji, u onoj lepoj poslovnoj zgradi

Parking: Skup, 10 kn prvi sat, onda 6 kn sljedeći

Broj mjesta: Jako puno

Gužva: Jako ugodno

Osoblje: Više nego pristojno

Nusprostorije: Mogle bi biti i veće 😊

Beštek: Uredan, crvene debele salvete

Izbor gableca: 4+1, svaki dan mora biti varivo

Kruh: Pekara Croatia, crni

Grammar Nazi: Jedna gramatička greška, č i ć korektni!

Porcije/Cijene: Čisti value for money (varivo – 18 kn!)

Gemišt: Pili smo čisto, sori…

Hrana:

Za početak smo dobili salatu, inače najprodavaniji artikal u Ariji. Naime, ovdje uglavnom zalaze poslovnjaci, pa smo primijetili desetke prekrasnih zbigecanih žena kojima je upravo salata s raznim dodacima omiljen obrok. Ova naša s pršutom, krutonima i šampinjonima je bila ugodno iznenađenje.

Vegetarijanski curry je ponudio svježe hrskavo povrće i mrvu preslanu tjesteninu, ali i dalje je sve bilo korektno. Lungići u umaku od sira sa zelenim paprom su stvarno zasitno jelo za malu cijenu od 46 kuna, svježi, sočni i posluženi uz brutalne krokete. Dakle, kuharica/chefica Diana Hrgović stoji iza svakog hrskavog, nemasnog, negnjecavog i općenito – savršenog kroketa na tanjuru. Stvarno izvrsno.

Na kraju, kad je već stvarno bilo teško za disat, dobili smo i jednu bijelu i jednu crnu palačinku punjenu s nekih deset stvari, od kreme od kikirikija, preko nutele i još nečega neodoljivog što deblja, tako da smo se jedva vratili u grad. Zasitno, ukusno, veliko, svaka čast ljudima koji se nakon ovoga vrate na arbajt par katova iznad!

Ukupan zaključak:

Bistrot Aria je sjajna menza u kojoj ćete dobiti svoje jelo u trenu, a ono što nađete na tanjuru će biti obilno i ukusno za apsolutno poštenu lovu. Kako znamo cheficu, dobili smo i čašu Matoševićeve legendarne Albe i nismo platili račun, ali ovdje se sa salatom i juhom stvarno da najesti do 50 kuna. Naša je greška što nismo tražili probati varivo, ali sad se imamo zbog čega vratiti.

Svaka čast na svemu, pa ako istinski volite krokete i gigantske punjene palačinke, ili se samo želite fino napapat u radno vrijeme – Aria vas čeka!

Ocjena: 8/10

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.