Franko’s summer edition

Prva asocijacija za ljeto u Zagrebu obično su raskopane puste ulice i sloj prašine na natpisima Zatvoreno zbog godišnjeg odmora. Akcija je negdje drugdje, tristotinjak kilometara južnije. No, ovo ljeto Franko’s je odlučio ljetnim povjetarcem otpuhati tu prašinu i zagrebačke tople večeri učiniti živim i zanimljivijim.

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Upravo to ime (
Summer Breeze) nosi nova ljetna pizza. Pomalo neobična narančasta podloga mješavina je kreme od tikve i San Marzano rajčice, sir je mozzarella di bufala, nadogradnja žute datterino rajčice i cvjetovi tikve. Za krajnji dojam brinu se klice amaranta i blitve uz malo susnježice naribanog grana padana.

Lagana je to, vegetarijanska i zanimljiva kombinacija koja je procesu nastajanja i potrage za pravom kombinacijom, koji u Franko’su traje tjednima a ponekad i mjesecima, pridobila i najzagriženije mesoljupce među osobljem.

No, tu priča ne staje. Inspirirani Italijom kamo nas je put naveo posljednjih mjeseci. Imali smo nekog posla tamo oko proglašenja TOP 50 Pizza Europe 🙂 odlučili smo se pozabaviti s dva tradicionalna talijanska jela, salatom Caprese i Parmigianom. Uz naš mali potpis naravno.

 Kada ste ispraznili tanjur to ne mora nužno značiti kraj večeri u Franko’su i evakuaciju negdje drugdje na cugu. Ionako bogata koktel karta sezonski je oplemenjena s dva potencijalna ljetna hita maštovita nazvana His & Hers. Riječ je o miksu novog i starog, nekoj vrsti clash of the titans, klasičnog i modernog.

U klasici imamo jednostavan spoj limete, ginger alea i tamnog ruma s laganim notama vanilije. Dok u modernom imamo interesantan sudar slatkih i citrusnih nota koja zajedno s bijelim i tamnim rumom čine ljetnu eksploziju u ustima. Idealno za pijuckanje na ventilatorima hlađenoj terasi uz pažljivo odabranu muziku do ponoći.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.