Franko’s Guests: Počelo je gostovanje inozemnih pizzaiola u Franko’s Pizza & Baru

U želji da Zagrebu i Hrvatskoj predstave nešto novo iz svijeta pizze Franko’s Pizza & Bar kreće u seriju gostovanja inozemnih pizzaiola, pa smo tako upoznali lik i djelo Suzane Doroški iz Slovenije

by Ribafish
0 komentar

Prva gošća sjajne ideje Franko’sa je ovog utorka bila nasmijana Suzana Doroški, rođena Vojvođanka koja živi i radi u Ljubljani. Pizze radi 15 godina, članica je udruge APG i licencirana instruktorica talijanske Accademia Pizzaioli za Sloveniju i Hrvatsku. Uz podršku dva Franko’s pizzaiola, Borisa Lukšića (člana hrvatske reprezentacije koja je osvojila prvo mjesto na Caputo Cupu 2023 u Napulju), te prekaljenog profesionalca Marija Markušića čiji je rad i potpis utkan u tri plasmana Franko’s Piza & Bara u 50 Top Pizza Europe Suzana je predstavila pet pizza od Afreddo tijesta.

Kako je Suzana odmah nakon što smo došli upala u žrvanj i nije stala dok nije potrošena i zadnja bula – nismo baš previše saznali o samom Afreddo tijestu, osim da je lakše, nježnije i da se radi nakon samo jednog premijesa. I dok su nas uvijek više nago ugodni Franko’sovi konobari ponudili koktelima na bazi Jamesona i Italicusa, dvije pizze su bile na stolu.

Pizza Tuscana je bila sasvim korektna, ali pizza sa šparogama Asparella ulazi u top tri najbolje pizze mog života, ako ne i na sam vrh. Ne previše sastojaka, savršeno pogođenih s naglaskom na izbor sireva i ljutine, i tijesto koje je mekoće, nježnosti i veselja kao kad dobijete prvu kožnu loptu – shvatit će oni stariji od 50. Apsolutno remek-djelo, dubok naklon Suzani i Mariju.

S nadom da će naredno gostovanje uslijediti jako brzo, toplo preporučujemo Franko’s i u druge dane. Svoje mjesto možete rezervirati telefonom (+38516530884) ili putem weba na www.frankos.hr/rezervacije. 

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.