Filmić i objava s Brodske Pečenkijade (nije za vegetarijance)

by Ribafish
0 komentar

Kratkom šetnjom od Broda do Poloja jedan dan u listopadu održava se Pečenkijada. Zahvaljujući divnim luđacima s curlinga, ekipe brodske Legije, bijah tamo triput, a ove godine zbog posla ipak propustih. Uglavnom, najtoplija preporuka za vikend, druženje i veselje uz pečeno meso i puno raznoraznih priloga.


Ađutant Tomislav Fiket, režiser, snimatelj, gurman i izjelica, u pauzi snimanja filma “Po tamburi”, ovjekovječio je filmom ovogodišnje druženje. Bacite oko!

Evo i službenog priopćenja:

Već više od 10 godina u Slavonskom Brodu službeni kraj bajkerske sezone obilježava se na stvarno jedinstven način. Svake godine početkom listopada, na gradskom savskom kupalištu Poloju, bude: provod – do jaja; mjuza – za velike dečke; hrana – obilna i niskokalorična. Zrak bude nabijen oktanima, a ražnjevi pečenkama.

Nije to tek puko „vrćenje“ svinja (pokojeg vola, janjeta, patke, tune…) na zašiljenom kolcu, već pravi sabor inovatora i inovativnih načina spremanja tradicionalne i omiljene domaće delicije – pečenke. Druženje je cjelodnevno a provod cjelonoćni. Ove je godine dvjestotinjak ekipa i malo više pečenki sudjelovalo je na ovoj manifestaciji koja ima i natjecateljski karakter, ali to je manje važno. Važnije je što je Pečenkijada okupila natjecatelje od Baranje, preko Jadrana, pa sve do Reykjavika.

Svi ste dobro došli već iduće godine. Timske pripreme možete početi već od sljedećeg proljeća, a za sudjelovanje prijaviti se Moto klubu BROD iz Sl. Broda. Do tada možete pogledati ovaj kratki instruktivni i zanimljivi video, koji je snimljen na prošlogodišnjoj Pečenkijadi.

Vegetarijanci apaurine mogu kupiti u najbližoj ljekarni.

Ribafish se ovom prilikom ograđuje od svih ljudi koji nemaju razumijevanja za druge ljude i ne mogu živjeti u svom filmu nego napadati druge zbog nečega što ove veseli. Hvala

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.