Dubrovački Pizza Festival otvara vrata ovaj četvrtak, 12. listopada u TUP-u!

Sredina listopada u Dubrovniku bit će u znaku pizze jer u Gruž i bivšu tvornicu TUP stiže Pizza Festival powered by Staropramen! Pizza-avantura, u organizaciji Grada Dubrovnika i TUP-a, traje od 12. do 15. listopada, a svi posjetitelji imat će prilike uživati u jedinstvenim okusima iza čije pripreme stoje vrhunski pizza-entuzijasti: Pista & Pazza, Pizza Social Club, Beg's Plant Based i Poma Food Boutique

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Dubrovačka ekipa iz Piste & Pazze priprema nam par vrsta pizza i fantastične panuozzo sendviče. Cijene pizza kreću se između 7 i 9 eura: Verde je 7, Bresaola i Lokal 7,50, a cijena Bianco pizze je 9 eura. Posebno je atraktivan panuzzo, mix sendviča i pizze kojeg će posjetitelji moći probati na Festivalu. Pista & Pazza priprema četiri vrste: okus zucca po cijeni od 6 eura, fico za 6,50 eura, tagliata rosso za 9,50 eura i mortadelu za 10 eura.

Cijene pizza u Poma Food Boutiqeu kreću se između 7 i 8 eura: Pepperoni Margherita koštaju 7, Talijanka 7,5 eura, a Furešta i Istrijanka 8 eura. Posebne su jer sve umake i dodatke proizvode sami, a posjetiteljima preporučuju isprobati Talijanku s pestom od bosiljka ili Istrijanku s pršutom i acetom od smokve.

Zavirili smo i u ponudu Beg’s Plant Baseda koji posjetiteljima nudi pizze pripremljene od namirnica biljnog porijekla.. Za ljubitelje sirnog okusa, preporuka je Quattro Formaggi za 9 eura, tu je Meet the Fig sa smokvama Martini Vermontu Rossu za 9,5 eura te Smoked Salmon and Avocado pizza koja također košta 9 eura.

Organizatori nisu zaboravili ni na ukusno osvježenje. Tako Rakijarnica donosi više desetaka vrsta rakija, koktele i točeno pivo Staropramen, a Picnic Craft bar spritzeve i koktele koji naglasak stavljaju na lokalne sastojke, s home-made sirupom od kadulje kao zvijezdom signature koktela Dalmatinski mojito. Iz Beg’s Plant Baseda osmislili su četiri pića koja se izvrsno sljubljuju uz jela od namirnica biljnog porijeka: Negroni, Sbagliatto, Americano i Fizzy Godfather, dok dubrovačka ekipa iz Piste & Pazze priprema ponešto za svakoga: od spritzeva preko vina pa do ‘žestica’.

Likovne radionice za male i velike

Uz gastro užitke, tu je bogat popratni program: Pop Heart Factory priprema Sip & Paint Saturday Session kao savršenu razonodu za subotnju večer, uz dobru kapljicu, sjajno društvo i stručno akademsko vodstvo. Tema su slasni zalogaji, a prethodno iskustvo nije potrebno. U cijenu su uključeni materijal potreban za crtanje te piće, a rok za prijavu je petak, 13. listopada do 17 sati na e-mail popheart.factory@gmail.com ili na 091/783 1110. Radionica je zakazana za subotu, od 17 do 19 sati, a cijena je 30 eura.

Na Pizza festivalu i djeca će se moći likovno izraziti jer je Anamarija Asanović osmislila kreativnu radionicu, Junior Pizza Chef. Namijenjena je djeci starijoj od šest godina, a cilj je potaknuti kreativnost i razvijati vještine likovnog izražavanja. Polaznici će isprobati različite likovne tehnike kao što su crtanje, slikanje, modeliranje i kolaž. Prethodno iskustvo nije potrebno, a zašto baš pizza kao tema? Jer je ona dokaz da se ljubav na svim jezicima zove isto! Prijava je obvezna na e-mail aa.radionice@gmail.com, a rok za prijavu je petak, 13. listopada do 20 sati. Radionica je besplatna i održat će se u subotu i nedjelju, s početkom u 13 sati.

Zabavi za klince tu nije kraj: u subotu između 15 i 16 sati imat će se priliku družiti s omiljenim maskotama, Minnie i Chaseom iz popularnog crtanog filma ‘Psići u ophodnji’, a nedjelja popodne rezervirana je za dječje igre.

A tu je i odličan glazbeni program

Podsjetimo, i na glazbenom je planu vrlo uzbudljivo! Posjetitelje svakog dana u 20 h očekuju koncerti: u četvrtak nastupaju Kuzma & Shaka Zulu, u petak DJ Maha, Grše je na rasporedu u subotu, dok je za nedjelju zakazan koncert Songkillersa. Radno vrijeme festivala je: četvrtak i petak 16-00, a subotu i nedjelju 12-00. Ulaz je besplatan, a dodatne informacije možete potražiti na službenoj stranici Pizza Festivala, Facebooku i Instagramu.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.