Druženje uz vrhunsko vino: Međimurci predstavljaju manifestaciju Urbanovo u samom centru metropole

Jeste li već čuli za Urbanovo, jednu od najvećih gospodarsko-turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske?

by Ribafish
0 komentar

Službena objava:
Riječ je o međunarodnoj tradicionalnoj manifestaciji koja se održava od 2000. godine s ciljem promocije Međimurske vinske ceste kao turističkog proizvoda te Međimurja kao idealne turističke destinacije. Tijekom godina Urbanovo je postalo važan segment u promociji turističkih potencijala Međimurja, ali i čitave Hrvatske, a 23. travnja 2022., od 14 do 18 sati, predstavit će se javnosti u prostorima Cheese & Wine bara u Zagrebu.

Društvo Međimuraca u Zagrebu u suradnji s Međimurskom županijom i Hortus Croatiae organizira najavu manifestacije Urbanovo 2022. koja će se obilježiti prigodnom degustacijom i prezentacijom vinske karte ponajboljih međimurskih vinara. Dio je to Dana Međimurske županije koji se u Međimurju održavaju od 18. do 30. travnja.

Samo Urbanovo tradicionalno će se održati u svibnju, i to od 13. do 15. svibnja kako bi se novoj generaciji vinskih hedonista prikazalo ono najbolje od međimurskih vinara na bajkovitim lokacijama u Štrigovi i Svetom Urbanu.
Inače, Društvo Međimuraca u Zagrebu okuplja Međimurce sa zagrebačkom adresom, koji su se istaknuli u javnosti svojim društvenim, gospodarskim, umjetničkim i kulturnim djelovanjem, kao i prijatelje Međimurja.


Društvo vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova (što u prijevodu znači Hrvatski cvjetnjak, kako se često tepa Međimurju) bilo je pak prvo takvo društvo u Hrvatskoj. U početku su se članovi Društva bavili vinogradarstvom i vinarstvom iz hobija, a danas to rade profesionalno u vlastitim vinarijama i kušaonicama te se mogu pohvaliti iznimno kvalitetnim vinima koja pariraju onima u najpoznatijim vinskim regijama Francuske, Njemačke i Italije.

Upravo je zato Urbanovo prava prilika da se upoznaju ne samo Međimurci nego i bogatstvo njihove enogastronomije.

I ovo bi vam se moglo svidjeti

Ostavite komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.